Ο σκηνοθέτης της πολυσυζητημένης ταινίας «Μαύρος κύκνος» Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.
Ο αμερικανός σκηνοθέτης που είχε κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι το 2008 για την ταινία του "Ο Παλαιστής" με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Ρούρκ, θεωρείται από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ ως "μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σημερινής κινηματογραφικής σκηνής".
Η ταινία του "Μαύρος κύκνος" που είχε ανοίξει πέρυσι το Φεστιβάλ Βενετίας, είχε προταθεί για πέντε όσκαρ, ενώ κέρδισε ένα αυτό του πρώτου γυναικείου ρόλου για τη Νάταλι Πόρτμαν.
Ο Αρονόφσκι είχε κάνει το ντεμπούτο του το 1998 με την ταινία "Π" ενώ με τη δεύτερη ταινία του "Ρέκβιεμ για ένα όνειρο" απέκτησε φανατικούς θαυμαστές στη χώρα μας. Το Φεστιβάλ Βενετίας είναι προγραμματισμένο να γίνει από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.