Το λαϊκό κίνημα έχει αρχίσει να συγκεκριμενοποιεί μια σειρά από αιτήματα.   Χθες είχαμε το ψήφισμα από τη Συνέλευση του Συντάγματος.
Δημοσιοποιήθηκε η Διακήρυξη των Αγανακτισμένων στην Ισπανία. Διαβάστε την, σχολιάστε την και κάνετε τις προτάσεις σας στις Συνελεύσεις. Επίσης καταθέστε την άποψή σας στο forum των Αγανακτισμένων. Διαδώστε την!   
Αυτές είναι οι προτάσεις που εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση στην πλατεία του ήλιου, Μαδρίτη. 
Δύσκολα θα ακουστούν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Προωθήστε τες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
Αναδημοσιεύστε τες στα μπλογκς:
  
1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: 
Αυστηρός έλεγχος των απουσιών στις αντίστοιχες θέσεις τους. 
Ειδικές ποινές για παράβαση των καθηκόντων.   
Αφαίρεση των προνομίων στην καταβολή φόρων, τα χρόνια της συνεισφοράς και του ποσού των συντάξεων.  
Εξίσωση των μισθών των εκλεγμένων εκπροσώπων μας με τον μισθό του μέσου ισπανικού πολίτη και των διατροφικών ανάγκων που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους.   
Εξάλειψη της χρηματικής επιβάρυνσης που συνδέεται με την ασυλία (εξαγορά ασυλίας).   
Εφαρμογή του νόμου στα εγκλήματα διαφθοράς.   
Υποχρεωτική δημοσιοποίηση των στοιχείων των ενεργειών όλων των δημόσιων υπηρεσιών.   
Μείωση των τελών για διορισμούς.     
2. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: 
Διανομή της εργασίας, ενθαρρύνοντας τις μειώσεις των ημερών εργασίας και της εργασιακής συνδιαλλαγής για την εξάλειψη της διαρθρωτικής ανεργίας (δηλαδή, έως ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 5%).   
Συνταξιοδότηση στα 65 έτη και καμία τυχόν αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι να εξαλειφθεί η ανεργία των νέων.   
Μπόνους για τις επιχειρήσεις με λιγότερο από το 10% των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.   
Εργασιακή Ασφάλεια: να μην γίνονται ομαδικές απολύσεις για αντικειμενικούς λόγους σε μεγάλες εταιρείες, ενώ υπάρχουν οφέλη για τις μεγάλες επιχειρήσεις. 
Να γίνονται έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις θέσεις εργασίας ενω θα μπορούσαν να είναι μόνιμοι.   
Αποκατάσταση ή επιχορήγηση 426 € για όλους τους μακροχρόνια ανέργους.     
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ: 
Απαλλοτρίωση απο το κράτος του αποθέματος των κατοικιών, που δεν έχουν πωληθεί για την τοποθέτηση τους στην αγορά για προστατευόμενη ενοικίαση.   
Επιδότηση ενοικίου για τους νέους και όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.   
Να επιτρέπεται, αντί αμοιβής, να ακυρώνονται στεγαστικά δάνεια.     
4. ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: 
Κατάργηση των περιττών δαπανών στη δημόσια διοίκηση και ίδρυση ενός ανεξάρτητου ελέγχου των προϋπολογισμών και των δαπανών.
Πρόσληψη προσωπικού υγείας για την εξάλειψη των λιστών αναμονής.
Πρόσληψη καθηγητών για να εξασφαλιστεί η αναλογία μαθητών ανά τάξη και η εξέλιξη και δυο ομάδων (καθηγητές, μαθητές) καθώς και των ομάδων υποστήριξης.   
Μείωση του κόστους των διδάκτρων σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή εκπαίδευση, εξισορροπώντας την τιμή σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.   
Δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας της.   
Φθηνά δημόσια μέσα μεταφοράς, ποιοτικά και φιλικά προς το περιβαλλον: αποκατάσταση των τρένων που αντικαθίστανται από το AVE με τις αρχικές τιμές, φθηνότερα καύσιμα για τα λεωφορεία, περιορισμος της κυκλοφορίας ιδιωτικών αυτοκινήτων στα κέντρα των πόλεων, κατασκευή ποδηλατοδρόμων .   
Τοπικοί κοινωνικοί πόροι: αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου της Ανεξαρτησίας, οι δημοτικά τοπικά δίκτυα φροντιστών, τοπικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης και παροχής συμβουλών.     
5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: 
Απαγόρευση κάθε είδους εισφοράς διάσωσης ή κεφαλαίου για τις τράπεζες: οι προβληματικές τράπεζες θα πρέπει να διακόπτουν την λειτουργία τους ή να εθνικοποιούνται για να σχηματίσουν μια δημόσια τράπεζα υπό κοινωνικό έλεγχο.   
Η αύξηση των φόρων στην τράπεζα la banca de manera σε άμεση αναλογία προς τις κοινωνικές δαπάνες που προκλήθηκαν από την κρίση η οποία προκλήθηκε από κακή διαχείριση.   
Να επιστραφούν στα δημόσια ταμεία όλα τα κεφάλαια του κράτους που έχουν πάρει οι τράπεζες.   
Απαγόρευση επένδυσης κεφαλαίων απο τις ισπανικές τράπεζες σε φορολογικούς παραδείσους.   
Ρύθμιση των κυρώσεων για την κερδοσκοπία και τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών.     
6. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: 
Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των μεγάλων περιουσιών και των τραπεζών.   
Κατάργηση των ταμείων.   
Ανάκτηση του φόρου κεφαλαίου.   
Πραγματικός και αποτελεσματικός έλεγχος της φοροδιαφυγής και της διαφυγής κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους.   
Διεθνής προώθηση της έγκρισης του φόρου επί των διεθνών συναλλαγών (φόρος Tobin).     
7. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 
Οχι στον έλεγχο του διαδικτύου. 
Κατάργηση του νόμου Sinde (ο νόμος sinde απαγορευει να κατεβάσεις μουσική ή ταινίες δωρεάν).   
Προστασία της ελευθερίας της πληροφόρησης και της ερευνητικής δημοσιογραφίας.   
Υποχρεωτικό δημοψήφισμα και δέσμευση για τα ευρεία ζητήματα που αλλάζουν τη ζωή των πολιτών.   
Δεσμευτικά δημοψηφίσματα για ολα τα μέτρα που εισάγωνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.   
Τροποποίηση του εκλογικού νόμου για να εξασφαλιστεί ένα πραγματικά αντιπροσωπευτικό σύστημα που δεν κάνει διακρίσεις σε καμία πολιτική ή κοινωνική δύναμη, όπου η λευκή ψήφος και το να μην ψηφίζεις έχουν ομοίως εκπροσώπηση στο νομοθετικό σώμα. 
Ανεξαρτησία της δικαστικής αρχής: Μεταρρύθμιση της Εισαγγελίας για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της, οχι στον διορισμό των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου από την εκτελεστική εξουσία.   
Θέσπιση αποτελεσματικών μηχανισμών για την εξασφάλιση της εσωτερικής δημοκρατίας στα πολιτικά κόμματα.     
8. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
Κατάργηση της Γερουσίας (ανω βουλή).   Οι Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, δεν έχουν Γερουσία, η Γερμανία έχει μόνο 100 γερουσιαστές και η Ε.U. έναν γερουσιαστή για κάθε κράτος.   Οι μεγάλοι θεωρητικοί του Διεθνούς και Συνταγματικού Δικαίου πιστεύουν οτι είναι ενας περιττός και υπο εξαφάνιση θεσμός, οπότε γιατί πρέπει να συντηρούμε 260 γερουσιαστές;   Θα εξοικονομήσουμε κατευθείαν 3.500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. 
Κατάργηση κάθε ισόβιας σύνταξης των γερουσιαστών και άλλων μελών των «Πατεράδων της Πατρίδας».   
Κατάργηση όλων των διπλωματών εκτός απο εναν πρέσβη και εναν πρόξενο σε κάθε χώρα (δεν ειναι δυνατόν να ξοδευούμε σε αυτό περισσότερα από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο).   Με αυτό, και με 30% περικοπές στα σημεία 4, 6 και 7 του Εθνικού Προϋπολογισμού του Κράτους (μεταβιβάσεις σε συνδικάτα, πολιτικά κόμματα και διάφορα αδιαφανή ιδρύματα), θα μεταφραζόταν σε περισσότερο από 45.000 εκατ. ευρώ και δεν θα χρειαζόταν να αγγίξει τις συντάξεις και τους μισθούς των υπαλλήλων, ούτε θα χρειαζόταν να μειώσει 6.000 εκατ. ευρώ των δημοσίων επενδύσεων.   Με τα μισά χρήματα που το κράτος θα εξοικονομούσε με τα μέτρα αυτά, θα έθετε τέλος στην κρίση στην Ισπανία.   
Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς και μια πραγματικά συμμετοχική δημοκρατία, όπου η άποψη των πολιτών θα ήταν αυτή που θα κυβερνούσε. Οχι με μια ψήφο κάθε τέσσερα να κάνουν ό, τι θέλουν χωρίς καμία λογοδοσία ή εξήγηση.   Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς και μια πραγματικά συμμετοχική δημοκρατία, θα τα καταφέρουμε για μία φορά! Ας μην συνεχίσουμε να είμαστε σε λήθαργο!   Αν συμφωνείτε, διαδώστε το.   
Έχοντας επίγνωση της επίθεσης που ετοιμάζεται, προτείνουμε συγκεκριμένες ιδέες για συγκεκριμένους στόχους:   «Για μια πραγματική δημοκρατία σήμερα».   
Έχουμε ετοιμάσει την πρώτη μη βίαιη δράση για να παλέψουμε μαζί ενωμένοι. Βοηθήστε μας να διαδοθεί, να συμμετέχετε σ 'αυτην όπου και αν βρίσκεστε!   
Οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι είναι η πρωταρχική αιτία της κρίσης, γι’αυτό τον λόγο θα είναι ο πρώτος στόχος της πρώτης μη βίαιης επίθεσής μας.   
Στις 30 του Μάη θα εκφράσουμε την αγανάκτησή μας στην κατάχρηση που εφαρμόζουν οι τράπεζες οχι μόνο έναντι των ανεξάρτητων πολιτών, αλλά και κατά των κρατών.   
Σήμερα θα ξεκινήσει μια πράξη ειρηνική και διακριτική , αλλά αρκετά ισχυρή και εντυπωσιακή ώστε να φαίνεται σαφώς η οργή που αισθανόμαστε, και η δύναμή μας και η δέσμευση μας να να φθάσουμε ως το τέλος. 
Σήμερα ξεκινήσαμε την πρώτη μη βίαιη επίθεση για να δείξουμε στον κόσμο τη φαντασία μας, την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση για την επίτευξη του στόχου μας, δηλ. να δούμε να επιτυγχάνεται η απόλυτη δικαίωση μας: να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική δημοκρατία.   
Κάνουμε έκκληση σε όλους εκείνους που συμφωνούν με τις απαιτήσεις μας, να συμμετάσχουν σε μια μαζική απόσυρση κεφαλαίων από τις τράπεζες στις 30 Μαΐου.   
Εάν συμφωνείτε, σας προτείνουμε να αποσύρετε απο μία τράπεζα το ποσό των €155 απο τον λογαριασμό σας. Η επιχείρηση αυτή μπορεί να διενεργείται καθ 'όλη την διάρκεια της ημέρας, κατά προτίμηση πηγαίνοντας σε υποκαταστήματα ή χρησιμοποιώντας αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών (πολλαπλάσια του 10 > 150).   
Ο λόγος για την επιλογή του συγκεκριμένου ποσού, είναι γιατί έπρεπε να επιλέξουμε ένα σημαντικό και συμβολικό αριθμό με αρκετή δύναμη για να αποδείξουμε στις τράπεζες ότι οι κινήσεις αυτές οδηγούνται από την ίδια αγανάκτηση που μας έκανε να κινητοποιηθούνμε στις 15 Μαΐου. 
Όσον αφορά τις 30 Μαΐου, είναι διότι πιστεύουμε ότι είναι ένα λογικό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε το μήνυμα μπορεί να διαδοθεί σωστά και να φτάσει στο μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που είναι δυνατόν να μας βοηθήσουν έτσι ώστε να γίνουμε αποτελεσματικοί στις μη βίαιες επιθέσεις μας εναντίον της απληστίας των τραπεζών, του καθιερωμένου οικονομικού συστήματος, των φορολογικών παραδείσων, της κερδοσκοπίας και υπέρ του γενικού συμφέροντος, της αλληλεγγύη και τελικά, υπέρ των ανθρώπων. 
Επίσης, κατά την ημερομηνία αυτή έχουν ολοκληρωθεί 15 ημέρες από την έναρξη της κινητοποίησης, και είναι μια ακόμη καλή συμβολική στιγμή για να θυμόμαστε ότι το κίνημά μας έχει μόλις αρχίσει.   
Στις 30 του Μάη, θα ακουστούν όλες οι φωνές να φωνάζουν από κοινού ότι ένας διαφορετικός κόσμος είναι εφικτός.   
Στις 30 του Μάη η φωνή του λαού ακούγεται πιο έντονα από τα πολιτικά κόμματα.   
Στις 30 του Μάη, μπορείτε να υπολογίζετε στην αγανάκτηση του λαού, το ενεργό αίτημα για μια πραγματική δημοκρατία, η οποία λαμβάνει υπόψην της τα άτομα ανεξάρτητα από τα οικονομικά, δημοσιονομικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα ... άτομα ανεξάρτητα των αγορών.   
Στις 30 Μαΐου θα κάνουμε ένα παραπάνω βήμα προς ένα καλύτερο κόσμο.   Βασιζόμαστε σε εσένα,διάδωσε αυτην την αναφορά. Να συμμετέχεις. 
Θα συνεχίσουμε να βλεπόμαστε κάθε μέρα στις πλατείες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.