Παγωμένες θα παραμείνουν οι χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου από το Σώμα Ελεγκτών Ορκωτών Λογιστών, που έχει διατάξει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πάνω από 195 προγράμματα της περιόδου 2002-2012 παραμένουν ανοιχτά και πρέπει να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους.
Σε επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Θανάση Τσούρα, αναφέρεται, επίσης, ότι η εισαγγελία διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης  ελέγχει τον τρόπο καταχώρησης των στατιστικών δεδομένων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών.
Η ΥΔΑΣ, με εντολή του υφυπουργού, έχει αναστείλει κάθε άλλη της δραστηριότητα και η μοναδική της προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων με τις ΜΚΟ και ιδιαίτερα των 195 προγραμμάτων.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.