Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να βρει τον πολιτικό της βηματισμό προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων για την παραμονή της στο ευρώ και την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης όπως αυτή προβλέπεται από την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, νέες πιέσεις ασκούνται από διάφορες πηγές δημιουργώντας ένα ασφυκτικό σκηνικό.

Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI (tour operator) ζήτησε από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται, να πληρωθούν σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, όπως γράφει το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Bild.

"Πρέπει να προστατευτούμε από τους κινδύνους ενδεχόμενης αλλαγής. Υπάρχει μια πιθανότητα, περισσότερο από θεωρητική, η Ελλάδα να βγει από το ευρώ", διευκρίνισε στη γερμανική εφημερίδα εκπρόσωπος του ομίλου. 
 
Την άμεση παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ζητά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος ο οποίος χαρακτηρίζει την εν λόγω ενέργεια αντιδεοντολογική, αντισυμβατική και απρεπή, καλεί τους Έλληνες ξενοδόχους να μην υπογράψουν παρόμοιες συμβάσεις, σημειώνοντας, ότι πρόκειται για ζήτημα που ξεφεύγει από την επιχειρηματικότητα και χρειάζεται πολιτική παρέμβαση.

Οι πληροφορίες φέρουν τους ξενοδόχουν να ήταν ενήμεροι, για περίπου έναν μήνα, για τις πρακτικές που εφαρμόζει ένας από τους μεγαλύτερους διοργανωτές ταξιδίων και είχαν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κάποιοι Ελληνες ξενοδόχοι να έχουν υποκύψει στις απαιτήσεις της TUI, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού όπως τονίζει ο κ. Ρέτσος σε δηλώσει του στο ΑΠΕ σε σύνολο 9.500 ξενοδοχειακών μονάδων, αν κάποιος έχει απόλυτη ανάγκη από ρευστότητα, μπορεί και να έχει υπογράψει.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.