Την Κυριακή 18 ∆εκέµβρη βρέθηκαν και συζήτησαν θέµατα που αφορούν το σκάκι, σκακιστές, παράγοντες και γονείς µικρών αθλητών. Η συζήτηση υπήρξε ανοικτή στον καθένα, σε κλίµα ισότιµης ανταλλαγής απόψεων, χωρίς ηγεµονισµούς και διάθεση επιβολής προκατασκευασµένων θέσεων.
Αποφασίσαµε να υψώσουµε τη φωνή µας και να αντιδράσουµε σε οτιδήποτε συµβαίνει γύρω µας και να µην αφήσουµε κανένα να διαλύσει το παιχνίδι που αγαπάµε. Ας βγάλουν από το µυαλό τους όσοι διαχειρίζονται τα σκακιστικά πράγµατα της πόλης και της χώρα µας ότι θα κάνουν το σκάκι παιχνίδι των λίγων.
Απαιτούµε και δεν διαπραγµατευόµαστε:



• Κανένα παράβολα στους σχολικούς αγώνες. Τουλάχιστον στην πρώτη τους φάση (Σχολικό Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ∆υτικής, Κέντρου και Χαλκιδικής). Οι σχολικοί αγώνες πρέπει να
προσελκύουν καινούργια παιδιά στο σκάκι και όχι να τα διώχνουν.


• Ανώτατο παράβολο το ποσό των 15€ στην διοργάνωση της Ε.Σ.Σ.ν Θ.-Χ. «Λευκός Πύργος» και ελεύθερη συµµετοχή (χωρίς παράβολο) σε όσους δεν έχουν την οικονοµική δυνατότητα. Ας αναλογιστούµε τους δείκτες ανεργίας που υπάρχουν σήµερα στην κοινωνία!
Εάν δεν µειωθεί εφέτος το παράβολο στο ιστορικό τουρνουά «Λευκός Πύργος», δηλώνουµε ότι του χρόνου τα Χριστούγεννα θα διοργανώσουµε τουρνουά µε µηδενικό ή συµβολικό παράβολο. Τη
διοργάνωση του τουρνουά θα αναλάβουν από κοινού σε πνεύµα αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και εθελοντισµού οι Σκακιστικοί Σύλλογοι: Φιλοξενία Θερμαϊκού, Σκακιστική Παρέµβαση Τριανδρίας, Σ. Ο. Πολίχνης, Παναθλητικός Συκεών, ΣΑΧ Μικρόπολις, Επίκουρος Πολίχνης, Όµιλος Σκακιστών Τριανδρίας,
Φοίβος Συκεών


• Επαναπροσδιορισµός των παραβόλων συµµετοχής στα νεανικά πρωταθλήµατα. Ανώτατο παράβολο τα 10€, δωρεάν συµµετοχή στα παιδιά ανέργων γονέων και σε όσους δεν έχουν την οικονοµική δυνατότητα.


• ∆ηµοσιευµένος οικονοµικός και διοικητικός απολογισµός σε όλες τις διοργανώσεις της Ένωσης.


• Καµιά ∆ιοικητική Ένωση της Ε.Σ.Σ.ν Θ.-Χ. µε άλλη Ένωση καθαρά για λόγους δηµοκρατικού ελέγχου και κόστους µετακινήσεων. Είναι αδιανόητο την ώρα που δεν µπορούµε να συζητήσουµε τα προβλήµατά µας στην πόλη µας, να επιδιώξουµε συνένωση µε τις οµάδες της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας.


• ∆ιαφανείς και ανοικτές σε όλους διαδικασίες ανάθεσης τοπικών τουρνουά που διοργανώνονται από την Ένωση.
Επίσης πρέπει να έχετε στο µυαλό σας ότι δεν θα ανεχτούµε κανένα χαράτσι απ’ όπου και αν αυτό προέρχεται. (Είτε από την Ε.Σ.Ο. είτε από την Γ.Γ.Α.)


Η Πρωτοβουλία Σκακιστών δίνει νέο ραντεβού για την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, στις 19.00 στην αίθουσα συνελεύσεων του Μικρόπολις στο 2ο όροφο, Βασ. Ηρακλείου 18 και Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σας καλούµε όλους (σκακιστές, γονείς, παράγοντες και ανθρώπους  που αγαπάνε το σκάκι) να ενώσουµε τις φωνές και τις δυνάµεις µας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.