Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ είναι ο χειρότερος, ούτε ο πονηρότερος. Παίρνουμε για δείγμα τον κ. Καρατζαφέρη, γιατί οι άλλοι δεν «εκφράστηκαν», κρατώντας πισινή. Τη στάση του πριν και μετά. Τότε που οι ψήφοι κρύβονταν πίσω απ’ τον Εφραίμ που τον ήθελε «στα σίδερα» και σήμερα που, ως πρόθεση ψήφου, βρίσκεται στα μυαλά θρήσκων, θρησκόληπτων και κάθε λογής…πονόψυχων.



ΚΑΙ, βέβαια, η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και δεν χρειάζεται υποδείξεις. Κι αν η ηθική συμπαράσταση στον «Γέροντα» είναι δικαίωμα, ο ξεσηκωμός είναι περίεργος, έως ύποπτος. Τα κόμματα διαβλέπουν ψήφους προσδοκώντας «κέρδη», αλλά υπάρχουν και οι «ανησυχούντες». Κάποιοι του έκλειναν ραντεβού, του άνοιγαν τις πόρτες των υπουργείων και του’ στρωναν χαλί να περπατήσει για συσκέψεις εν κρυπτώ, φωτογραφίζονταν «θρησκευτική αδεία» και τώρα «δεν ξέρουν, δεν θυμούνται». Δεν σπεύδουν να του φιλήσουν το χέρι ευλαβικά, να ξαναφωτογραφηθούν μαζί του-είναι ο πονηροί και προνοητικοί. Ο κ. Καρατζαφέρης «εκτίθεται», με  στόχο φανερό. Να κυβερνήσει την Ελλάδα(!) έστω και για μια μέρα. Με την ψήφο «εθνικοφρόνων»-συνονθύλευμα θρήσκων, «πατριωτών» και πατριδοκάπηλων, ανάμικτων με έντιμους δεξιούς.

ΤΙ θέμα μας είναι άλλο. Έχει να κάνει με τα κίνητρα των διαμαρτυρομένων και το «ενδιαφέρον» των κομματικών. Αντί να υπογραμμίσει την ύπαρξη του κράτους και τη λειτουργία του στη συγκεκριμένη περίπτωση, στέλνει απεσταλμένο, γραφή και μήνυμα στον ρασοφόρο. «Εδώ είμαι, φτάνει να’ ναι και η ψήφος των πιστών με τον ΛΑ.Ο.Σ. Μη μας προλάβουν άλλοι-είμαστε οι πιο γνήσιοι του Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, μη μας φάνε στη στροφή ευκαιριακοί και θέσει εθνικόφρονες».

ΚΑΠΩΣ έτσι σκέφτονται ΟΛΟΙ τους και ξεκινούν αγώνα προεκλογικό. Για το «φυλάξαι τ’ αγαθά» και η ζωή εκτός κοινοβουλίου είναι δύσκολη. Για το χρήμα και τα προνόμια κι ας το περνάνε έντεχνα πως με το βουλευτιλίκι δεν γίνεσαι πλούσιος. Παραμένουν στο κόμμα, χειροκροτούν τον αρχηγό, καθαρίζουν για το σινάφι κι όταν τους ζητήσεις ονόματα καταθετών της Ελβετίας κλωτσάνε τις πέτρες ή πάνε για…κατούρημα.

ΤΟΥΣ ζητάμε να αποκηρύξουν (δίκην Σατανά) την ψήφο και να τρέξουν για την Ελλάδα που ξεψυχάει. Να συνεδριάσουν κατεπειγόντως και να νομοθετήσουν, για να δούμε κάποιους κλέφτες και κλεφταράδες στα σίδερα. Ο Εφραίμ είναι λίγος για…αμορτισέρ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.