Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη ,
Είναι λυπηρό για να μη πω ανήθικο , για έναν πρώην Δήμαρχο , να επιχειρηματολογεί εις βάρος Τοπικής Κοινότητας της οποίας υπήρξε στο παρελθόν Δήμαρχος , οι κάτοικοι της  οποίας τον τίμησαν δεόντως αφού τρεις φορές τον ανέδειξαν πρώτο .
Ο λόγος για τον κ. Οικονομίδη , ο οποίος προσπάθησε να πείσει το δημοτικό συμβούλιο , πως , το Μεσημέρι δεν πληρώνει πολλά δημοτικά τέλη και πως αυτά που λέγονται τελευταία δεν ισχύουν . Είναι δηλαδή ψέματα .

Αν και μαθηματικός ο κ. Οικονομίδης βάλθηκε να μας τρελάνει όλους. Βάλθηκε δηλαδή να μας πείσει πως το 2,28 το τ.μ για τις κατοικίες και το 3,20 το τ.μ για τα καταστήματα , που πληρώνει το Μεσημέρι , είναι μικρότερο από το 1,87 το τ.μ για τις κατοικίες και το 3,00 το τ.μ για τα καταστήματα των πρώην Δήμων Μηχανιώνας και Θερμαϊκού .
Κι ενώ περιμέναμε , είναι αλήθεια , την αντίδραση της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου δυστυχώς αυτή δεν ήρθε . Η κ. πρόεδρος εποίησε την νησαν .  Κοινώς λούφαξε , το βούλωσε .
Γεννώνται λοιπόν τα ερωτήματα . Η κ. πρόεδρος εκπροσωπεί τον κ. Οικονομίδη ή τους κατοίκους του Μεσημερίου ;  ή μήπως ο κ. Οικονομίδης εκπροσωπεί την κ. πρόεδρο ; Αν ισχύει το δεύτερο τότε ποιος ο λόγος να παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια ;
Μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη , ζήτησα εγγράφως από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να μου δώσει το λόγο για ν’ απαντήσω στον κ. Οικονομίδη . Δυστυχώς ο πρόεδρος δεν μου έδωσε το λόγο για την αποκατάσταση της αλήθειας . Εδώ θα πρέπει να πω πως , ο Δημοτικός Κώδικας , δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να κρίνει αν πρέπει να δώσει ή όχι το λόγο σε παρευρισκόμενο , δημότη ή μη . Δεν θα κρίνω ούτε θα σχολιάσω την απόφαση του . Ας το σκεφθεί ο ίδιος .
Βέβαια μπορεί να μου στέρησε το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο , δεν μπορεί όμως να μου το στερήσει στα μέσα ενημέρωσης (blogs – εφημερίδες) . Τα ερωτήματα που ήθελα να κάνω στον κ. Οικονομίδη τα υποβάλλω τώρα δημόσια.
1.     Κύριε Οικονομίδη , ως Δήμαρχος επί 12 χρόνια , έχετε κάνει έστω και μία τεχνοοικονομική μελέτη για το κόστος των ανταποδοτικών τελών (σκουπίδια , νερό κλπ) ώστε να τεκμηριώνεται η άποψη που εκφράσατε ; Φυσικά όχι . Είμαι κάτοικος του Μεσημερίου , παρακολουθώ ανελλιπώς τα δημοτικά τεκταινόμενα και την τελευταία τετραετία ήμουν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Επανομής . Δώσατε όμως σε ιδιώτη την αποκομιδή των σκουπιδιών έναντι 600.000 ευρώ !!! με αποτέλεσμα να ανεβάσετε στα ύψη το κόστος . Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τα δημοτικά τέλη του πρώην Δήμου Επανομής είναι αυξημένα έναντι των άλλων δύο .
2.     Εσείς δεν φέρατε στο δημοτικό συμβούλιο τα στοιχεία της ΔΕΗ, όπου αποδεικνύετο πως , πάνω από το 65% των γηγενών Επανομητών , δήλωναν τα μισά τετραγωνικά μέτρα για να πληρώνουν λιγότερα δημοτικά τέλη έναντι των ξένων (μη γηγενών) κατοίκων της Επανομής  ενώ απεναντίας οι Μεσημεριώτες δήλωναν πάνω από 90% τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα ;  (Ας το εξετάσει αυτό η δημοτική αρχή) .
3.     Το Μεσημέρι είναι μεγαλύτερο σε έκταση από την Επανομή , τη Μηχανιώνα και τη Περαία ; Φυσικά όχι . Το γνωρίζουν άπαντες.
4.     Τα σκουπίδια ενός παντοπωλείου του Μεσημερίου είναι τα ίδια με τα σκουπίδια του Μασούτη σε Επανομή και Περαία ή του lidl σε Μηχανιώνα και Περαία ; Φυσικά όχι . Θα ήταν αστείο να το ισχυριστεί κανείς .
Κύριε Οικονομίδη , στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο , όλες οι τοποθετήσεις σας ήταν άστοχες . Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει .  


Ακούστε το αντίστοιχο ηχητικό απόσπασμα:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Καλό είναι να γνωρίζουν οι δημότες τι πληρώνουν ώστε να μην γίνονται εύκολα θύματα παραπληροφόρησης. Τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου περιλαμβάνουν τέλη και φόρο. Το άθροισμα αυτών των δύο επιβαρύνσεων πληρώνουν οι δημότες σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ. Έτσι λοιπόν, οι κάτοικοι του Μεσημερίου πληρώνουν αθροιστικά 2,39€ για την κατοικία τους, οι κάτοικοι της Επανομής 3,03€, της Μηχανιώνας 2,55€ και του παλιού Θερμαϊκού 2,32€. Στην κατηγορία δε των καταστημάτων, το Μεσημέρι πληρώνει 3,41€ έναντι 4,04 της Επανομής, 4,08 της Μηχανιώνας και 3,45 του παλιού Θερμαϊκού. Επομένως ο κ. Οικονομίδης ήταν ακριβής στην τοποθέτησή του, έστω κι αν δεν εξυπηρετεί αυτό την αντιπολιτευτική τακτική κάποιων φίλων.
    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Λαζαρίδη , πολύ καλή η προσπάθεια εντυπώσεων αλλά δεν πείθει διότι :
    1. Αναφέρομαι στα τέλη καθαριώτητας και αναφέρω τις τιμές μονάδος τις οποίες δεν σχολιάζετε . 2. Καταγγέλω πως οι Επανομήτες δηλώνουν τα μισά τετραγωνικά τα οποία επίσης δεν σχολιάζετε . 3. Μεγάλο μέρος του Δημοτικού φόρου πηγαίνει σε ανάγκες σχολείων και οι δημότες δεν γνωρίζουν που τα πήγατε . Σήμερα που μιλάμε στην μηχανιώνα δεν λειτούργησε το σχολείο γιατί δεν είχαν πετρέλαιο . Που πάει ο δημοτικός φόρος ; Ο Δημοτικός φόρος που εισπράτετε από το Μεσημέρι μπορείτε να μας πείτε πόσος είναι και που πάει ; Ξέρετε όμως να τον συμψηφίζετε για δημιουργία εντυπώσεων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γηράσκω αεί διδασκόμενος . Μέχρι χθές γνωρίζαμε πως ανταποδοτικά τέλη είναι α) Τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης β) Τα τέλη καθαριώτητος
    και γ) Ο Δημοτικός φόρος
    Σήμερα μαθαίνουμε και τον συμψηφιστκό ΄΄ φόρο ΄΄ . Τότε να προσθέσουμε και τα τέλη ύδρευσης και αποχεύτευσης για να είμαστε ακριβοδίκαιοι .
    Τι άλλο θα ακούσομε !! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.