Γράφει ο Νίκος Ψωμιάδης

Οι αυτόκλητοι σωτήρες της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου σε απόλυτο συγχρονισμό με την τρόικα, γίνονται για άλλη μια φορά το όχημα εξαφάνισης ενός ολόκληρου λαού.
Δείχνουν αδίστακτοι και έχουν μετατραπεί σε βασικό πυλώνα, που οργανώνει την πιο ληστρική επιδρομή σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.
Έχουν μετατρέψει σε οργανικό στοιχείο του τρόπου άσκησης της εξουσίας το ψέμα, τον εκβιασμό και τη διάχυση του φόβου παντού.

  • Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει πριν καταστρέψει τη ζωή όλων μας.
  • Η Δανειακή Σύμβαση δεν πρέπει να υπογραφεί.
  • Να κλείσουμε τις πόρτες και τα παράθυρα στους νέους εκβιασμούς, κανένας εργαζόμενος να μην εγκλωβιστεί στα νέα διλλήματα, που φιλοτεχνούν περί χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη.

Η χρεοκοπία και η εξαθλίωση της κοινωνίας έχει ήδη μονοδρομηθεί, από τις μνημονιακές πολιτικές, από τους διαδοχικούς εκβιασμούς, που χρησιμοποίησαν μέχρι σήμερα.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου παίρνουν την σκυτάλη από την κυβέρνηση Παπανδρέου και κινούνται στην ίδια γραμμή, αυτή της καταστροφικής ύφεσης και της κοινωνικής ισοπέδωσης.

Τώρα όλοι ξέρουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν προκύπτει από άγνοια, ούτε από αστοχία, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή. 

Τώρα όλοι γνωρίζουν ότι με τις μνημονιακές πολιτικές δεν αντιμετωπίζουν το χρέος, ούτε τα δημοσιονομικά μεγέθη αλλά προωθούν την πιο ληστρική αναδιανομή πλούτου από τους κάτω προς τους επάνω, αυξάνουν τον αριθμό των ανέργων σε ποσοστά εκτός ελέγχου, ανοίγουν τις στρόφιγγες για απολύσεις παντού και καταστρέφουν και τα τελευταία ψήγματα του κράτους πρόνοιας.

Η κατάργηση του κατώτατου μισθού τροχοδρομεί μισθούς και συντάξεις σε μια κούρσα προς τα κάτω, μετατρέποντας τις κλαδικές συμβάσεις σε αδειανά πουκάμισα, μειώνει ασφυκτικά τα επιδόματα ανεργίας και ασθενείας.


Μοναδική λύση η οργανωμένη αντίσταση του κόσμου για την ανατροπή αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Είναι αναγκαίο να το ανατρέψουμε, είναι αναγκαίο να πάρουμε τις τύχες της ζωής μας στα χέρια μας!!
Να γίνουμε ο χείμαρρος που θα αποτρέψει την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης το βράδυ της Κυριακής!!


Ο χείμαρρος που θα αναγκάσει την πραξικοπηματική κυβέρνηση της ελληνικής τρόικας να παραιτηθεί. Και να παραιτηθούν μαζί της οι τροικανές επιταγές εξαθλίωσης και κινεζοποίησης του ελληνικού λαού, που στον βωμό τον πολυεθνικών θυσιάζουν το μέλλον μας.


Και ναι η επόμενη μέρα θα υπάρξει, θα είναι τρομερά δύσκολη και απαιτητική, θα απαιτεί δουλειά και ιδρώτα. Και δεν θα σταματήσει να είναι ποτέ δύσκολη. Γιατί ακόμη και όταν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια οργανωμένη δομή στον μεγάλο μας χείμαρρο, θα χρειάζεται άλλο τόσο κόπο να τον διατηρήσουμε χωρίς τις παλιές στρεβλώσεις της κοινωνίας μας. Και αυτό δεν είναι κάτι που θα το λύσουμε τότε, είναι κάτι που το κτίζουμε καθημερινά μέσα από τις συζητήσεις, τις αντιπαραθέσεις και τις δράσεις μας. Μόνο έτσι θα έχει νόημα η κοινωνική αλληλεγγύη, όταν θα είναι κομμάτι της ζωής μας και όχι ανάγκη της εποχής. Φυσικά η ανάγκη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας είναι αυτή που την αναγέννησε και την έκανε συνδετικό κρίκο ενός βαθιά αποπροσανατολισμένου λαού και μας δίνει σήμερα την υποχρέωση να σηκώσουμε το κεφάλι και να δούμε τα σκουπίδια που μας καταστρέφουν την ζωή.       


Όλοι μαζί σαν γροθιά, όλοι όσοι αντιλαμβανόμαστε ότι επιτέλους το πηγάδι πρέπει να αποκτήσει πάτο. Όλοι μαζί απέναντι στις ξεπουλημένες ηγεσίες των εργατικών συνδικάτων, των αηδιαστικά προσκυνημένων Δημοτικών Αρχών και των τοπικών κομματόσκυλων.  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.