Διέψευσε το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν τις αναφορές των κρατικών μέσων ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει τις εξαγωγές αργού σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Αρνούμαστε τις αναφορές... αν παρθεί κάποια απόφαση θα ανακοινωθεί από το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου μιλώντας στο Reuters.



Αλλά και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Giulio Terzi διέψευσε τις αναφορές ότι το Ιράν σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου

"Ενημερώθηκα από τον πρέσβη μας στην Τεχεράνη ότι οι αναφορές δεν αληθεύουν", δήλωσε ο υπουργός όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Νωρίτερα, το Dow Jones Newswires επικαλούμενο την ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι το Ιράν αποφάσισε τη διακοπή των εξαγωγών σε έξι ευρωπαϊκές χώρες.

«Σε απάντηση των τελευταίων κυρώσεων της Ε.Ε. κατά του πετρελαϊκού και τραπεζικού κλάδου του Ιράν, η Ισλαμική Δημοκρατία σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι ευρωπαϊκές χώρες,» αναφέρει η Press TV στην ιστοσελίδα της. 

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι υπόλοιπες χώρες είναι η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Michael Mann κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως δεν έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.