«Oι αδελφοί Ψωμιάδη δεν έχουν ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό δικαίωμα να παρευρίσκονται σε θέσεις ευθύνης την ώρα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, γίνεται έλεγχος και είναι μπροστά σε ανοιχτές δίκες. Ζητούμε από τον κ. Σώκο να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος και δίωξη και να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του και ο Διονύσης Ψωμιάδης».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατά την επίσκεψή του, μαζί με τις πρώην νομαρχιακές συμβούλους Δήμητρα Γωγάκου και Ελεονόρα Ζώτου, στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιο Σώκο. Και συνέχισε:
«Είναι φανερό ότι μετά τις ποινικές διώξεις για την Κορώνεια, για τα 45άρια, για τα έργα που δεν έγιναν ποτέ και πληρώθηκαν ή διπλοπληρώθηκαν και όλες τις υποθέσεις που είναι εκκρεμείς, πρέπει να μπει ένα τέλος γι’ αυτό το καθεστώς που λυμαίνεται τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Ζητούμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης να ασκήσει εκείνον τον έλεγχο και τις πειθαρχικές διώξεις που αφορούν τους Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη. Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη, όσον αφορά τις ποινικές διώξεις και τις δίκες που είναι στον άμεσο ορίζοντα, πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να πράξει το καθήκον της. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να απαλλαχθεί από αυτό το κύκλωμα του συστήματος Ψωμιάδη, που έχει σημαντικές ευθύνες για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, της Κορώνειας αλλά και ευθύνεται για εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουν χάσει οι Έλληνες πολίτες».
Σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος απάντησε:
«Σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη θα πρέπει να υπάρξει έστω και πρωτόδικη καταδίκη για να τεθεί κάποιος αιρετός σε αργία. Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, παρά μόνο πολύ καιρό μετά και τη δευτεροβάθμια καταδίκη του. Αυτή τη στιγμή, εφόσον και ο Διονύσης Ψωμιάδης είναι άμεσα εμπλεκόμενος σε βαθμό κακουργήματος, με βάση το νόμο θα πρέπει ο κ. Σώκος, ως πειθαρχικός προϊστάμενος, να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο και δίωξη».
Ο κ. Σώκος απάντησε ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με τα άρθρα 234 και 236 του Καλλικράτη. Περιμένει από την Εισαγγελική Αρχή να του κοινοποιηθεί υπηρεσιακά η δίωξη και εφόσον προκύπτει αδίκημα ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων των αδελφών Ψωμιάδη, θα προχωρήσει στο Πειθαρχικό συμβούλιο για πειθαρχικό έλεγχο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.