Θεατρική παράσταση «Βουτήματα»
Η θεατρική ομάδα «Εταιρεία Υποκριτών» του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού παρουσιάζει το Σάββατο 16 Ιουνίου  στις 8 μ.μ. στο Θέατρο Κ.Α.Π.Π.Α στην Περαία τη σπονδυλωτή  θεατρική παράσταση «Βουτήματα».

Πρόκειται για τον γενικό τίτλο της συρραφής  10 ελληνικών μονόπρακτων έργων των Κώστα Μουρσελά, Γιώργου Μανιώτη, Μάριου Ποντίκα, Κωστούλας Μητροπούλου  και δραματοποιημένων κειμένων των Αλ. Παπαδιαμάντη και Ανδρέα Λασκαράτου με διεγερτικές εναλλαγές του κωμικού  με το δραματικό στοιχείο και με στόχο να βουτήξουμε για να πάρουμε μια γεύση από το προσωπικό ύφος του κάθε συγγραφέα.
Το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. επιθυμώντας να κάνει πράξη μια αμφίδρομη πολιτιστική σχέση με τους πολίτες του Δήμου μας, καλεί τους ενδιαφερόμενους θεατές αντί εισιτηρίου να δωρίσουν ένα μεταχειρισμένο αλλά σε καλή κατάσταση λογοτεχνικό βιβλίο τους για τον εμπλουτισμό της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Την ίδια μέρα και πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης στο φουαγιέ του θεάτρου θα γίνει:
Παρουσίαση του project  τα «Λούτρινα ζωάκια» από την εικαστική ομάδα του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. «Θαλασσί»

Τον Ιανουάριο του 2012 ο φορέας πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού δημιούργησε το εικαστικό εργαστήριο «Θαλασσί». Σκοπός της ομάδας είναι  η εναλλακτική δράση, η εξωστρέφεια και η δημιουργία ζωγραφικών έργων για το κοινωνικό σύνολο. Η ομάδα επιθυμεί να  προσφέρει τα έργα της για να στηρίξει ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.
Φέτος  υλοποιεί  το εικαστικό έργο (project) με θέμα «Teddy Bear». Η ομάδα έχει σχεδιάσει χρωματιστά λούτρινα ζωάκια σε χαρτί , τα οποία θα δοθούν στην παιδική πτέρυγα  Δημόσιου Νοσοκομείου της χώρας μας.
17 συμμετέχοντες στηρίζουν την ιδέα με ενθουσιασμό, γίνονται μια ομάδα, διαθέτουν το ταλέντο τους και το χρόνο τους με τη σκέψη να δώσουν έστω και λίγη χαρά σε παιδιά που νοσηλεύονται. .
Μία έκθεση από μεγάλους για  μικρούς!!!

Το Κ.Α.Π.Π.Α. 2000 και το Τμήμα Πολιτισμού του Δ.Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. σε συνεργασία με τις Μονάδες Στήριξης και Θεραπείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας:  Αλθαία, Αλκυόνη, Αξιός, που εδρεύουν στο Δήμο Θερμαϊκού παρουσιάζουν την έκθεση έργων της ομάδας  “Μπλέ γραμμή”  - Art Therapy Σάββατο 16 Ιουνίου 2012,  7 το απόγευμα, στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000
Είναι ένα νέο τμήμα που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011. Σκοπός του τμήματος είναι να βοηθήσει τα άτομα να εκφραστούν δημιουργικά, συναισθηματικά και να παράγουν καλλιτεχνικό έργο. Το Κ.Α.Π.Π.Α. και  το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.  συμβάλλουν  στην προσπάθεια που κάνουν τα μέλη των Μονάδων Στήριξης για κοινωνική επανένταξη.
Για πρώτη φορά η ομάδα “Μπλέ γραμμή”  παρουσιάζει τα έργα της, που αποτελούν καρπό των μαθημάτων Art Therapy - Εικαστική Θεραπεία, είναι  η δημιουργική έκφραση  η οποία έχει θεραπευτική επίδραση στην ψυχολογική υγεία του ανθρώπου.
Έργα με συναίσθημα, όνειρα  και συμβολισμούς.
Η είσοδος στις δύο εκθέσεις εικαστικών είναι ελεύθερη και ξεκινάει στις 7 μ.μ. και στις 8 μ.μ. η θεατρική παράσταση με εισιτήριο … ένα βιβλίο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.