Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται από νωρίς το πρωί προς το χωριό Ραψωμάτη.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες και έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού.Εκκενώθηκαν τα χωριά Ρούτσι, Βουτσαράςκαι Καμαρίτσα.

Επίσης από την φωτιά έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες και ένας πυροσβέστης κατά την διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό.Πρόκειται για μια γυναίκα που διακομίστηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα, έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίζεται σε νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ ένας πυροσβέστης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (επίγεια και εναέρια μέσα), στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει ερπυστριοφόρο όχημα της ΔΕΗ, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκουκάλεσε τους πολίτες, εφόσον διαθέτουν γκρέϊντερ και μπουλντόζες, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Στο σημείο βρίσκεται ένα βυτιοφόρο όχημα και εθελοντική ομάδα του δήμου της Τρίπολης.

Πύρινα μέτωπα

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη θέση Σολωμού Κορινθίας. Στην περιοχή βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου. Μαίνεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1.500 μέτρα κάτω από την Κόψη Μπαρμπαλά.

Πύρινο μέτωπο και στη Χώρα Κυθήρων, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί από το απόγευμα σε δασική περιοχή, στην περιοχή Ανάβρα Μαγνησίας..

Υπό έλεγχο τέθηκαν επίσης οι φωτιές στο Δαμάσι Λάρισας και στο Μοναστήρι στις Οινούσσες.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.