Τελειωμό δεν έχουν οι ατέρμονες κι ανούσιες συγκρούσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού σε κάθε συνεδρίαση. Τις περισσότερες φορές χωρίς σημαντικό λόγο και μόνο για χάρη των μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων, που πιστεύουμε ότι αφήνουν παγερά αδιάφορους τους δημότες που ενώ βλέπουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των   "αρχόντων" - περί άλλων τυρβάζουν -να απειλεί την καθημερινότητά τους.

Έτσι εξηγείται - αφού δεν ασχολούνται σοβαρά με τα σημαντικά και κύρια προβλήματα (καθαριότητα, επάρκεια υδροδότησης, διασφάλιση εσόδων από παραχωρημένες παραθαλάσσιες εκτάσεις κλπ) του τόπου - η ανούσια αντιπαλότητα σε θέματα που δεν χωράει παραταξιακή προσέγγιση.
Απτά παραδείγματα είχαμε στην τελευταία συνεδρίαση:


  1. Σε ερώτηση της αντιπολίτευσης γιατί δεν της δόθηκε καθόλου χρόνος στην ωριαία κάθε βδομάδα εκπομπή του Δήμου προς ενημέρωση των δημοτών, η απάντηση δια στόματος κ. Στεφανίδη ήταν ότι "και εμένα δεν μου εδίδετο η πρόσβαση στην τότε εφημερίδα του Δήμου Μηχανιώνας (επί Μαυρομάτη)". Συζήτηση όμως και άποψη για το αν πρέπει η αντιπολίτευση (η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) να έχει χρόνο σε εκπομπές ή χώρο στα έντυπα του Δήμου φυσικά δεν έγινε. Το ουσιαστικό δηλ. ζήτημα της δημοκρατίας στην έκφραση μέσω εντύπων,  ραδιοφώνου ή και άλλων μέσων επικοινωνίας ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ.
  2. Κατηγορήθηκε η ΔΗΚΕΘ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρός της για φωτογραφική εκμίσθωση οικήματος προς στέγαση του παιδικού σταθμού της Νέας Μηχανιώνας (ακούγεται ότι δόθηκε σε συγγενή δημοτικού συμβούλου) με μηνιαίο μίσθωμα 1.000 ευρώ (νάτανε η μοναδική περίπτωση;;). Η απάντηση του κ. Χρήστου Βογιατζή αντί να επικεντρωθεί στην δικαιολόγηση (πως να το κάνει άλλωστε με αυτό το ευρωβόρο μίσθωμα;;;) της πράξης του αναλώθηκε στην επίκληση παρόμοιου φωτογραφικού διαγωνισμού από τον κ. Παζαρόπουλο όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης επί δημαρχίας κ. Μαυρομάτη στη Μηχανιώνα.
  3. Ζήτησε η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να ενισχυθεί  η ΕΘΟΠΑΚ προκειμένου με τα οχήματα που διαθέτει να μπορεί να επεμβαίνει αποτελεσματικότερα σε περιπτώσεις πυρκαγιών στα όρια του Δήμου. Η απάντηση και πάλι δια στόματος κ. Στεφανίδη ήταν πως έχει παρέλθει ο κίνδυνος από τις πυρκαγιές για φέτος και ότι το αίτημα είναι ανεπίκαιρο. Κι αυτό ενώ λίγες μέρες πριν είχε απειληθεί εκ νέου ο περιαστικός πνεύμονας πρασίνου της Αγίας Τριάδας εξαιτίας πυρκαγιάς σε μια από τις τεράστιες στοίβες με ξερόκλαδα που ΑΔΥΝΑΤΕΙ να περισυλλέξει η υπηρεσία καθαριότητας.
Ακούστε τα συγκεκριμένα ηχητικά αποσπάσματα και σχηματίστε άποψη για το μπάχαλο του Διοικητικού συμβουλίου:

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.