Με την απόφαση του ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιεύτηκε σε δημόσια συνεδρίαση στις 14 Σεπτεμβρίου 2012, γίνεται δεκτή η έφεση του πρώην Δημάρχου Μηχανιώνας (είχε κατατεθεί στις 12.10.2010), ακυρώνεται η 847/24.9.2010 καταλογιστική απόφαση του Οικονομικού επιθεωρητή της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλονίκης και παίρνει τέλος ένας δίχρονος γολγοθάς που ως ένα βαθμό είχε συντελέσει στην οριακή ήττα του στις τελευταίες εκλογές. 


Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως πλέον δεν θα καταβληθούν τα χρήματα του ελλείμματος της υπεξαίρεσης (822.132,34 συν 73.633,49 ευρώ) εξ' ημισίας από τον Δήμαρχο και την Προϊσταμένη Οικονομικού, όπως ζητούσε με την απόφασή του ο Οικονομικός Επιθεωρητής.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρεται στην απόφαση 2861/2012, το έλλειμμα προέκυψε από τα "ιδιαίτερα τεχνάσματα" που εφάρμοσε ο ταμίας (που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή) και η παράλειψη του πρώην Δημάρχου (λογικά το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να ισχύσει και για την Προϊσταμένη Οικονομικού που θα κριθεί με άλλη απόφαση) να ζητήσει μηνιαίους λογαριασμούς ...."δεν αρκούν για να καταστήσουν αυτόν συνευθυνόμενο στη δημιουργία του ελλείμματος, αφού δεν αποδείχθηκε ότι αναμείχθηκε με συγκεκριμένο τρόπο στην εν λόγω διαχείριση, ώστε να προκαλέσει ή να συμβάλει αιτιωδώς στη δημιουργία του επίδικου ελλείμματος"

Διαφορετική γνώμη όμως κατέθεσαν δύο μέλη (η σύμβουλος κα Άννα Λιγωμένου και η Πάρεδρος κα Νεκταρία Δουλιανάκη) ισχυριζόμενα πως "....προκύπτει ότι ο Δήμαρχος, που είναι προϊστάμενος και διευθύνων των υπηρεσιών του Δήμου και συμμετέχει ως εποπτεύων τις δημοτικές υπηρεσίες κατά τη διενέργεια των διαχειριστικών διαδικασιών όφειλε να ελέγχει τους υποβληθέντες από τον δημοτικό ταμία μηνιαίους λογαριασμούς, υπό την έννοια της αντιστοίχησης του φερόμενου ως υπάρχοντος υπολοίπου στο ταμείο και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου με το πραγματικό υπάρχον...."


Ένα επιπλέον ουσιαστικό στοιχείο που προκύπτει από την διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης (574/12) είναι ότι " ...από έρευνα που έγινε στα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Δήμου Μηχανιώνας δεν προέκυψε η απόκτηση επιλήψιμων περιουσιακών στοιχείων( σύμφωνα με αναφορά (902/18-5-2012) του Οικονομικού Επιθεωρητή Θεσσαλονίκης κ. Αθανασίου Γερονάτσιου).

Αυτή η απόφαση σε συνδυασμό με την προηγηθείσα απαλλαγή (Ιούνιος του '12) του κ. Μαυρομάτη από το πειθαρχικό παράπτωμα της "παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια" θεωρούμε αφαιρεί ένα δυσβάστακτο βάρος από τις πλάτες του και ότι προδικάζει  την αθωωτική απόφαση 
και για την κα Ελένη Μαραγκού.

Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Ο Μαυρομάτης έκαμνε αναλυτικό έλεγχο σε κάθε συνεργάτη του ακόμη και σε λεπτομέρειες. Πως του "ξέφυγε" ο ταμίας;
    Ο δήμος Θερμαϊκού έχει 850.000€ λιγότερα. Αν φταίει ο αποθανών ταμίας ποιες ενέργειες έγιναν για να παρθούν τα λεφτά πίσω; Αλήθεια η απόφαση του δικαστηρίου ποιον τελικά καταδικάζει; Ο νεκρός δεδικαίωται για άλλη μια φορά;
    Θα τιμωρηθεί ο κόσμος του δήμου για κάτι που δε φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ,ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΑΘΟΩΣΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ?ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ,ΠΑΡΕ ΖΙΡΤΕΚ ΦΕΡΝΕΙ ΥΠΝΗΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΣΤΙΣ 11/4/13 ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(ΒΛ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ)ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ Η ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.ΗΣΥΧΑΣΕΣ ....ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ Η ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ?ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρόλα τα σχόλιά σου, η ερώτηση παραμένει. Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Για άλλη μια φορά εμείς και φυσικά κι εσύ μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι να κανουμε αδερφε ο ταμιας μας ειχε ακριβα γουστα και γουσταριζε να τζογαρει τα λεφτα του δημου,θεος χωρεστον αμα δεν πεθαινε θα ηταν στην φυλακη οπως θα καταληξει και ο ταμιας του δημου θεσσαλονικης.εσυ σε καταλαβαινω ησουν απο αυτους που φωναζαν να φυγει ο κλεφτης και να ερθουν οι τιμιοι που σε 2 χρονια εγιναν μαλλια κουβαρια με τις απευθειας αναθεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.