Με ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα υποχρεώσεων είναι αντιμέτωπα τα μέλη της  Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού. Η κίνηση πολιτών του Θερμαϊκού δείχνει να έχει ανεβάσει αρκετά τον πήχη των δραστηριοτήτων της, τόσο στον τομέα της αντίστασης όσο ιδιαίτερα στον τομέα της αλληλεγγύης.
Και αναφερόμαστε  στον αριθμό και την συχνότητα των δράσεών της αλλά και στη εμβέλεια και στην απήχηση που βρίσκουν σε μεγάλο μέρος των δημοτών του Θερμαϊκού, όπως τουλάχιστον μας μεταφέρεται από πολλούς φίλους του Ακτιβιστή τις τελευταίες ιδιαίτερα εβδομάδες.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς κάνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών που για πολλούς θεωρείται πως τάραξε, κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της, τα λιμνάζοντα νερά του Θερμαϊκού αλλά κέρδισε και το ενδιαφέρον άλλων ανάλογων κινήσεων πολιτών.
  • Συνεχίζει την αντίσταση στην επιβολή του χαρατσιού με κατάθεση και νέου εξωδίκου με στόχο τον διαχωρισμό της είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ από τα λοιπά  τέλη συμπεριλαμβανομένης και της κατανάλωσης του ηλεκτρικού. Και παράλληλα εξακολουθεί να επανασυνδέει το ηλεκρικό ρεύμα σε όσα νοικοκυριά υφίστανται την κρατική αναλγησία - μέσω των εργολάβων της ΔΕΗ -  με διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού.(Δείτε εδώ)
  • Συντάσσεται σε κοινό μέτωπο με την Κίνηση Πολιτών Επανομής στο θέμα της απόδοσης ευθυνών για την επικινδυνότητα του πόσιμου νερού στο Δήμο Θερμαϊκού. Συγκεντρώνει υπογραφές με τις οποίες παραπέμπεται το υπόμνημα - καταγγελία στον εισαγγελέα για διερεύνηση  και απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για την ακαταλληλότητα του νερού αλλά και την απόκρυψη των ελέγχων που το επιβεβαίωσαν με αποτέλεσμα να τίθεται ΔΙΑΡΚΩΣ σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων. (Δείτε εδώ)
  • Διερευνά την δυνατότητα υποβοήθησης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αναζητώντας έγκυρες νομικές συμβουλές που θα οδηγήσουν σε δικαστική παρέμβαση.
  • Ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του Δικτύου  Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης Ανασφάλιστων Συνδημοτών μας. Το πρόγραμμα διαχειρίζεται η Πρωτοβουλία και στηρίζεται στην ευγενική προσφορά γιατρών και επαγγελματιών υγείας της περιοχής μας, με εξέταση των ανασφαλίστων ασθενών  στα ιατρεία  και εργαστήριά τους ΔΩΡΕΑΝ. Μάλιστα υπάρχει και συνεργασία και βοήθεια από το Κοινωνικό Ιατρείο της Αισώπου στη Θεσσαλονίκη.(Δείτε εδώ)
  • Νέα διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο 1η Δεκέμβρη με περισσότερους από δέκα παραγωγούς και πολλά διατροφικά είδη. Οι παραγγελίες που συνεχίζονται μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά (εδώ), έντυπα αλλά και τηλεφωνικά. Στόχος το χτύπημα των καρτέλ, η άμεση προμήθεια τροφίμων των καταναλωτών από τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς αλλά και η συγκέντρωση τροφίμων που διατεθούν σε  οικογένειες του δήμου μας, που τα έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα διάθεσης τροφίμων σε οικογένειες το διαχειρίζεται αντίστοιχη θεματική επιτροπή της πρωτοβουλίας.(Δείτε εδώ)
  • Οργανώνεται το 2ο Χαριστικό Παζάρι στις 16 Δεκέμβρη (πιθανότατα στο νέο χώρο της Πρωτοβουλίας στην Ξενίου Διός), με συλλογική κουζίνα, τραγούδια και Χριστουγεννιάτικη διάθεση όπως μαθαίνουμε. Για την επιτυχία του οποίου ζητούνται προσφορές σε μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, είδη σπιτιού. Αλλά και τρόφιμα όπως και φάρμακα (που δεν έχουν λήξει).(Δείτε εδώ)
  • Οργανώνεται το Κοινωνικό Φαρμακείο στο νέο χώρο, που ευγενικά   παραχωρήθηκε η χρήση του στην Πρωτοβουλία από φίλο της κίνησης, και που θα έρθει να καλύψει ανάγκες ανασφάλιστων συνδημοτών μας.
Πληθώρα δράσεων και μετώπων λοιπόν για την Πρωτοβουλία. Γνωρίζουμε πως όλα τα μέλη της δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και όλον τον ενθουσιασμό τους.
Μήπως όμως - όσοι βλέπουμε πως πραγματικά αξίζει - να δηλώσουμε αρωγοί και υποστηρικτές της; Μήπως περισσότεροι να συμμετέχουμε στις δράσεις της; Μήπως να ενημερώσουμε τους φίλους μας;
Ο καθένας εκτιμά και πράττει ανάλογα.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.