Συμπολίτες
Ζούμε τον χειρότερο χειμώνα εδώ και παρά πολλές δεκαετίες. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αντιμετωπίζει το φάσμα της πείνας και είναι χωρίς θέρμανση. Η ανεργία, οι αποδοχές πείνας όσων δουλεύουν, το ακριβό πετρέλαιο, η μη παροχή περίθαλψης και φαρμάκων θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας την ίδια. Η «στάση πληρωμών»  στο εσωτερικό της χώρας έχει διαλύσει κάθε έννοια «κοινωνικού» κράτους, και υπηρεσιών προς το λαό (τοπική αυτοδιοίκηση, φάρμακα, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, παιδικούς σταθμούς κλπ), την ίδια στιγμή, που τα αγαθά πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν, τα τιμολόγια των, υποτίθεται, κοινωφελών οργανισμών (φως-νερό-τηλέφωνα-εισιτήρια κλπ) γίνονται απαγορευτικά για το φτωχό λαό. Χίλια σπίτια κάθε μέρα, για παράδειγμα, μένουν χωρίς ρεύμα(κόβεται από τη ΔΕΗ) και προστίθενται στις δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες που ζουν στο σκοτάδι μέσα στο τσουχτερό κρύο.
ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, αμερικάνοι και ευρωπαίοι δυνάστες και δανειστές, ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα εναντία στο λαό μας. Μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών, αύξηση των ωρών εργασίας, δουλεία και το Σάββατο (και την Κυριακή!), αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης.  
Απαιτούν να δοθούν στο κεφάλαιο (σε ιδιώτες) τα πάντα !ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Λιμάνια, λαχεία, ΟΠΑΠ, αεροδρόμια, ό,τι λειτουργεί ακόμα σ΄αυτή την χώρα. Και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τα βγάζει όλα στο σφυρί. Ακόμα και τα νοσοκομεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα! Η ΔΕΗ ζητά αύξηση τιμολογίων 48% το 2013 (σκεφτείτε τι θα γίνει ξεπουληθεί σε ιδιώτες)…
Απαιτούν απολύσεις 150.000 Δ.Υ. (από τους 450000 συνολικά)! Κανένας δεν είναι σίγουρος για τη δουλειά του. Στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις είναι καθημερινές και όσοι εργάζονται ακόμα έχουν, σε πολλές περιπτώσεις, να πληρωθούν μήνες και μήνες. Οι ελάχιστοι νέοι που εργάζονται (το ποσοστό ανεργίας, επίσημα ξεπερνά το 60%) είναι υποαπασχολούμενοι με γελοίες αμοιβές, χωρίς ασφάλιση.
Και οι κυβερνώντες χαίρονται και πανηγυρίζουν για την δόση και μιλάνε για ανάκαμψη της οικονομίας! Τη δόση θα την πάρουν οι τράπεζες, ενώ, η καταλήστευση του λαού δεν φέρνει «ανάκαμψη» αλλά ύφεση, μεγαλύτερη ύφεση.
Τα χαράτσια συνεχίζονται. Η φορολογία ανεβαίνει. Καταργήθηκε το αφορολόγητο των 5000 ευρώ! Σιγά-σιγά όλα τα χαράτσια και οι οφειλές μαζεύονται στην εφορία. Είναι κοντά, δηλαδή, η στιγμή, που θα βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια μας για λίγες χιλάδες ευρώ… Καταργούν κάθε επίδομα, ακόμα και των πολυτέκνων! Και για όσους έχουν κάποιες αποδοχές, που μπορούν να ζήσουν ακόμα, το νέο φορολογικό θα τους «τελειώσει» πολύ σύντομα …
Ο λαός μας βογγάει. Είναι οργισμένος. Αγαναχτεί και προβληματίζεται. Και αυτή η οργή, αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει. Το ξέρουν καλά οι ξένοι και ντόπιοι δυνάστες μας. Και το μόνο όπλο, που τους έμεινε είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Πλάι-πλάι με την χρυσή Αυγή οι ασφαλίτες (ο Δένδιας διέταξε, λέει έρευνα γι αυτό…). Τα ΜΑΤ ασκούν την κυβερνητική πολιτική. Στη Χαλυβουργία, στη Χαλκιδική, στο ΣΜΑ Ευκαρπίας, στα στέκια του αντιεξουσιαστικού χώρου, στους εργολαβικούς του ΑΠΘ, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στους δρόμους, στις διαδηλώσεις. Ξυλοδαρμοί, χημικά, συλλήψεις. Δίκες και καταδίκες απεργών, διαδηλωτών, φοιτητών, μαθητών. Για το λαϊκό κίνημα είναι πρωταρχικό το ζήτημα της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Η υπεράσπιση της απεργίας, των κινητοποιήσεων. Η συμπαράσταση στους συλληφθέντες, τους διωκόμενους, σε κάθε αγωνιστή, που βρίσκεται αντιμέτωπος  με τους μηχανισμούς καταστολής.
Να οργανώσουμε την αντίσταση-αλληλεγγύη σε κάθε γειτονιά
Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας 

Από μπροσούρα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.