«Οι δημότες πρέπει να κατανοήσουν ότι εκτός από απαιτήσεις, έχουν και υποχρεώσεις. Πρέπει να πληρώνουν και όχι μόνο να ζητάνε». 

Αυτά σημειώνει με έμφαση ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, με αφορμή την επιστολή – καταγγελία e-αναγνώστη και κατοίκου της περιοχής σχετικά με τις λακκούβες, τρύπες, μπαλώματα και κακοτεχνίες που συναντούν πεζοί και οδηγοί στους δρόμους του δήμου.
Τονίζει δε, πως εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης του δήμου, δεν είναι σε θέση να επιλύει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του δημάρχου Θερμαϊκού στην aftodioikisi.gr και τη στήλη «Τα παράπονά σας στο δήμαρχο» έχει ως εξής:

«Kαταρχάς να ξεκινήσω την απάντησή μου τονίζοντας το εξής: Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει πολύ μεγάλη έκταση και όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να γνωρίζουμε επακριβώς σε ποια σημεία υπάρχουν λακκούβες, τρύπες κτλ. Δεύτερον: Οι δημότες πρέπει να κατανοήσουν ότι εκτός από απαιτήσεις, έχουν και υποχρεώσεις. Από εδώ ξεκινάει η ουσία της όλης υπόθεσης. Οι οφειλές των δημοτών αυτή τη στιγμή προς το δήμο είναι τεράστιες. Να γίνει αντιληπτό επομένως ότι πρέπει να πληρώνουν και όχι μόνο να ζητάνε. Εγώ αυτή τη στιγμή δίνω προτεραιότητα στην έγκαιρη καταβολή μισθών των υπαλλήλων του δήμου και στην αποπληρωμή πετρελαίου για να κινηθούν τα απορριμματοφόρα προκειμένου να πραγματοποιείται αποτελεσματικά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Αυτά θεωρώ σημαντικά προβλήματα για το Δήμο Θερμαϊκού και γι’ αυτά αγωνίζομαι καθημερινά για την επίλυσή τους. Επίσης να επισημάνω ότι η οικονομική κατάσταση του δήμου δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδα. Μακάρι να είχαμε χρήματα επομένως να δώσουμε λύση σε όλα τα προβλήματα καθημερινότητας του δημότη».

Υ.Γ. όταν αρχίζεις να επιτίθεσαι δήμαρχε στους πολίτες που τολμούν να διαμαρτύρονται, αυτό σημαίνει δυο πράγματα. 1ο, έχεις χάσει τη "μπάλλα" και προσπαθείς να μείνεις γαντζωμένος στην καρέκλα (βαλλόμενος πανταχόθεν - όχι αδίκως) και 2ο, χρησιμοποιείς το απόφθεγμα "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" στο χειρότερο timing και με τους πιο άσχετους χειρισμούς.
Η ορχήστρα άρχισε να παίζει την εισαγωγή του κύκνειου άσματός σας. Μόνο που κανείς δε θα σας λυπηθεί στο Παγκάλειο πολιτικό τέλος σας.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.