ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ
Ο αρχαίος Ναός του Απόλλωνα, που βρίσκεται μέσα στην Πλάζ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, είναι το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης) 
Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, κτισμένος από την αρχαιότητα στο δάσος της χερσονήσου της Βουλιαγμένης και κοντά στην εξαίρετη παραλία, ήταν ένα από τα σημαντικότερα ιερά της Αττικής. 
Αυτό το σημαντικότατο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς - που για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη του Αστέρα - έχει ενταχθεί μαζί με τον Αστέρα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και μπορεί να βρεθεί σε χέρια ξένων κερδοσκόπων.

Για του προαναφερόμενους λόγους πιο απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση, τη βουλή, και τα πολιτικά κόμματα και τις δικαστικές αρχές και τους καλούμε να ενεργήσουν ώστε :
-Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου ( αρχαίου ναού και των υποδομών που τον συνοδεύουν), καθώς και του δάσους και της παραλίας με τα οποία ήταν από την αρχαιότητα δεμένος .
-Να απαλλοτριωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο χώρος των μνημείων και να έχει αυτόνομη είσοδο, όπως όλα τα μνημεία. 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΖΩΣΤΗΡΑ 
     ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 17 /3 /2013
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.