Μετράει πάντα η λύση που δίνεται σε ένα πρόβλημα ή μήπως και ο τρόπος που φτάνουμε σ' αυτήν ;;;
Δεν είναι πάντα εύκολη η απάντηση.
Και για να γίνουμε σαφείς αναφερόμαστε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το σταμάτημα του προγράμματος "αθλητισμός για όλους". Με τον περιορισμό των προσλήψεων που επιβλήθηκε, από την τροϊκανή κυβέρνηση εσωτερικού, είναι δύσκολη έως αδύνατη η συνέχιση του προγράμματος που επιτρέπει εκατοντάδες συνδημότες μας να αθλούνται.

Το τμήμα Αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ με εισήγηση του Προέδρου του κ. Παναγιώτη Τροκάνα φαίνεται πως βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της απαγόρευσης των προσλήψεων (μάλλον το βρήκαν κάποιοι επιχειρηματίες - εταιρείες προηγουμένως).
Έτσι με τη σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης με μια εταιρεία (Κοινωνική Συνεταιριστική λέγεται) που εισηγήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει η ιδιωτική εταιρεία να κάνει τις προσλήψεις... έναντι τιμήματος φυσικά όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση, τόσο ο κ. Μαυρομάτης όσο και η κ. Μόραλη.

Νταβατζήδες τους αποκάλεσε ο  επικεφαλής της αντιπολίτευσης, γραφεία ενοικίασης εργαζομένων τα χαρακτήρισε η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πάντως όπως μας ομολόγησε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ σε ερώτηση που του κάναμε σχετικά "γνωρίζει ότι δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά είναι η μοναδική που μπορεί να επιλύσει το ζήτημα". Χαρακτήρισε ως "αναγκαίο κακό" την προταθείσα διέξοδο και ειλικρινά δεν μπορούμε να του επιρρίψουμε κακές προθέσεις. Γνωρίζουμε ότι παλεύει για το ζήτημα του λαϊκού αθλητισμού επί χρόνια, ως ακούραστος εργάτης από όποια θέση κι αν βρίσκεται.

Προοπτική όπως μας είπε μπορεί να είναι η υιοθέτηση της πρότασης που έγινε από τον κ. Μαυρομάτη για τη σύσταση μιας αντίστοιχης εταιρείας στην οποία να συμμετέχουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής του Θερμαϊκού και χωρίς ιδιαίτερη ... επιβάρυνση να παρακάμπτει την τροϊκανή απαγόρευση των προσλήψεων.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 20/3/13)


Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Διέλαθε της προσοχής σας κύριε Ιβάνοβιτς μια σατανική σύμπτωση: Την ίδια ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2013, που αποφάσιζε το ΔΗΠΠΑΚΥΘ στις 1 η ώρα, για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Κοινωνική Συνεταιριστική, την αθηναϊκή δηλαδή εταιρία «νταβατζήδων» όπως την χαρακτήρισε ο Μαυρομάτης, την ίδια αυτή μέρα λοιπόν υπογραφόταν και το καταστατικό της εν λόγω εταιρίας.
    Ορισμένες αφελείς ερωτήσεις προς όλες και όλους:
    - Υπήρχε καμία «επαφή» προχωρημένου τύπου 5, 6 ή 7, άγνωστη σε μας τους αδαείς, μεταξύ των 2 μερών δηλαδή της εταιρίας και του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, ή απλώς «έτυχε» ;
    - Μήπως μέχρι την 28 Φεβρουαρίου και οι 2 πλευρές περίμεναν για να είναι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας ;
    - Δεν χάθηκε μέχρι τότε πολύτιμος χρόνος συνεννόησης με τους γυμναστές του τόπου για την δημιουργία αυτής της συνεταιριστικής επιχείρησης, όπως πρότεινε ο Μαυρομάτης;
    - Πόσα χρόνος απαιτείται για την σύνταξη ενός καταστατικού, παραπάνω από μία μέρα, να μην πω μία ώρα ;
    - Τελικά για όλα πρέπει να πληρώνει ο Δήμος, με το προσφιλές σπορ των απευθείας αναθέσεων ή καταβάλλοντας προμήθειες σε «μεσάζοντες», δεν υπάρχει και ο άλλος δρόμος ;
    - Η «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» εταιρία, δεν θα λειτουργήσει ως εταιρία ενοικίασης εργαζομένων, όπως ανέφερε η κα Μόραλη;

    Φοβάμαι, ότι η «δια πάσαν νόσον και πάσαν…» συγκεκριμένη εταιρία, που είπε ο Μαυρομάτης, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων, θα την βρούμε σύντομα ξανά μπροστά μας.
    Είναι να μην ανοίξει μια «φάμπρικα», μετά όλα γίνονται πιο εύκολα.
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης Τσακμάκας25 Μαρτίου 2013 στις 5:34 μ.μ.

    Ορισμένες απαντήσεις στις αφελείς ερωτήσεις του ανώνυμου φίλου. Η συγκεκριμένη συνεταιριστική επιχείρηση προϋπήρχε πάνω από ένα χρόνο ως «ΣΥΝ-ΕΡΓΩ» . Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν μήνες αναζητώντας εναλλακτική λύση στο πρόβλημα που βλέπαμε πως έρχονταν. Η «ΣΥΝ-ΕΡΓΩ» ,που λόγω αλλαγής της μετοχικής της σύνθεσης άλλαξε καταστατικό και επωνυμία ,έχει συνάψει παρόμοιες προγραμματικές συμβάσεις με πολλούς Δήμους και νομικά πρόσωπα στη χώρα.
    Η όποια καθυστέρηση συνέβη γιατί ,μετά από συνεχή επικοινωνία με Δήμους και Ν.Π.Δ.Δ. , υπουργεία και Γ.Γ. Αθλητισμού ,υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα επιτρέπονταν οι προσλήψεις γυμναστών και γιαυτό πάρθηκε απόφαση προσλήψεων από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ (όπως και στον Δήμο Αθηναίων) οι οποίες έμειναν στο ράφι λόγω αναβλητικότητας της κυβέρνησης . Φανταστείτε λοιπόν να βάζαμε στην διαδικασία να ιδρύσουν κοινωνική συνεταιριστική οι γυμναστές του Δήμου (ντόπιους νταβατζήδες θα τους χαρακτήριζε τότε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ) και στη πορεία να επιτρέπονταν οι προσλήψεις , ή στην καλύτερη περίπτωση γιαυτούς ,μετά το πέρας της σεζόν (4 μήνες) ,και μετά από μεγάλες δαπάνες από μέρους τους ,που απαιτεί η σύσταση της τέτοιας εταιρείας , να έμεναν με την εταιρία στα χέρια….
    Δεν ήταν ποτέ στην πρόθεση μας να καταφύγουμε σε τέτοιου είδους λύση ,αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ,εκτός και αν δεν θέλετε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού στον Δήμο μας. Αυτό το μαρτυράει και η απόφαση γι α προσλήψεις του ΔΗΠΠΑΚΥΘ καθώς περιμέναμε μέχρι τέλους τον ορθό δρόμο ,που όμως χάθηκε μεταξύ κάποιων γραφείων.
    Την φάμπρικα λοιπόν ,δεν την ανοίγουμε εμείς , απλά όσο και να φοβόμαστε ,μετά τη απαγόρευση των προσλήψεων ,είναι ο μοναδικός δρόμος που υποχρεωνόμαστε να περπατήσουμε με μοναδικούς ωφελουμένους τους Δημότες μας .
    Υ.Γ. Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν την προγραμματική σύμβαση , οι γυμναστές που θα απασχοληθούν, φυσικά και θα είναι αυτοί που ήδη εργάζονταν στα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού.
    Γιάννης Τσακμάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ο κ. Τσακμάκας μπορεί να μας πει πόσα χρήματα θα ξοδευτούν για τον μαζικό αθλητισμό στην "κοινωνική συνεταιριστική"; Πληρώνουν οι συμμετέχοντες ή τα δίνει όλα ο δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Τσακμάκας26 Μαρτίου 2013 στις 4:15 μ.μ.

    Πληρώνουν οι συμμετέχοντες ,όπως έκαναν πάντα . Ευελπιστούμε ,ανάλογα με την συμμετοχή των αθλουμένων ,να μην χρειαστεί να εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.