Εκατό χιλιάδες δολάρια για προφυλακτικά
Τον άνθρωπο που θα κατασκευάσει το προφυλακτικό της επόμενης γενιάς αναζητάει μέσω του Gates Foundation ο ιδρυτής του κολοσσού της πληροφορικής, Microsoft, Μπιλ Γκέτς,.

Σκοπός είναι να βρεθεί μια έξυπνη και καινοτόμα ιδέα που θα βελτιώσει το υπάρχον «concept» των προφυλακτικών, το οποίο έχει αλλάξει ελάχιστα τις τελευταίες 10ετίες και να μπορέσει να τα κάνει ακόμη πιο δημοφιλή.

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Gates μέσω του «Grand Challenges in Global Health Program» προσφέρει περίπου 100.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να δημιουργήσει τα προφυλακτικά της επόμενης γενιάς κάνοντας πιο εύκολη τη χρήση τους από άνδρες και γυναίκες (έχοντας, για παράδειγμα, καλύτερη συσκευασία ή σχέδια που είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν σωστά). Επιπρόσθετα, ζητούμενο είναι το νέο «concept» να έχει τη δυνατότητα να υπερβεί επίσης διάφορα πολιτισμικά εμπόδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Gates Foundation λαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας αλλά και την αύξηση πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη. Πριν λίγο καιρό, είχε βραβεύσει, με 100.000 δολάρια επίσης, τον εφευρέτη μίας καινοτόμας τουαλέτας, ενώ έχει διαθέσει τεράστια ποσά για ιδέες κατασκευής τουαλετών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπου οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι οι καλύτερες.

Τώρα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση πάνω στη χρήση του προφυλακτικού, που θεωρείται η πλέον αξιόπιστη μέθοδος αντισύλληψης και προστασίας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.