Οι μνήμες του τρόμου της 11ης Σεπτεμβρίουεπέστρεψαν στις ΗΠΑ, όταν δύο βόμβεςεξερράγησαν στη Βοστόνη, στη διάρκεια του διεθνούς μαραθωνίου, προκαλώντας τοθάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 144, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιών.

Θύμα της έκρηξης είναι και ένα 8χρονο αγόρι, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 10 ακρωτηριασμοί.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, 17 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 25 σε σοβαρή. Οκτώ τραυματίες έχουν υποστείσοβαρούς ακρωτηριασμούς.

Όπως έγινε γνωστό, οι βόμβες -ορισμένες από τις οποίες είχαν τοποθετηθεί κάτω από τις εξέδρες των επισήμων- περιείχαν καρφιά και λεπίδες, με σκοπό να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Το FBI θεωρεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Παραμένει άγνωστο εάν πρόκειται γιαεσωτερική ή διεθνή τρομοκρατική ομάδα.

Οι αμερικανικές Αρχές θεωρούν ότι έχουν ήδη εντοπίσει έναν ύποπτο: πρόκειται για ένανεαρό, αραβικής καταγωγής, ο οποίος είναι τραυματισμένος, νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές ερευνούν ένα διαμέρισμα στα προάστια της Βοστόνης, που συνδέουν με την επίθεση.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.