Το σωστό πλύσιμο των χεριών μάλλον είναι είδος προς εξαφάνιση αφού μόνο το 5% πλένει σωστά τα χέρια του, ενώ το 95% δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε μικρόβια και πιθανές ασθένειες, αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. 

Μετά από πολύωρη παρατήρηση 3.749 ατόμων σε δημόσιες τουαλέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες τείνουν να αγνοούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις γυναίκες το πλύσιμο των χεριών. Το 15% των ανδρών δεν έπλυνε καθόλου τα χέρια του, συγκριτικά με το 7% των γυναικών. Ένα σημαντικό ποσοστό από όσους έπλυναν τα χέρια τους, άφησε ανενόχλητες τις πιθανές εστίες μικροβίων, καθώς σαπούνι χρησιμοποίησε το 50% των ανδρών και το 78% των γυναικών. 

Όπως διαπιστώθηκε, ανασταλτικός παράγοντας στην τήρηση της καθαριότητας ήταν η όψη ενός βρόμικου και απωθητικού νεροχύτη. Τα άτομα έπλεναν πιο εύκολα τα χέρια τους εάν υπήρχε πινακίδα που τα προέτρεπε να πλυθούν. 

Σύμφωνα με αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), το 50% των τροφιμογενών νόσων προκαλούνται από βρόμικα χέρια, ενώ το πλύσιμό τους είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης. Ιδανικά θα πρέπει κανείς να σαπουνίζει τα χέρια του για 20 δευτερόλεπτα και όχι μόνο 6, όπως κάνουν οι περισσότεροι, σύμφωνα με την έρευνα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.