Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναλαμβάνει τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού, για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».  

Πρόκειται για το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που συνδυάζει, μέσω ΣΔΙΤ, ιδιωτικούς πόρους με πόρους του ΕΣΠΑ και αποτελεί πρότυπο για τα επόμενα 10 έργα ΣΔΙΤ που εξελίσσονται στον ίδιο τομέα, σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. 

Η πιλοτική αυτή διαδικασία, ολοκληρώθηκε μέσα σε δεκαεννέα μήνες κι επιτεύχθηκε μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου με τιμή 61,00 ευρώ τον τόνο, υψηλότατες περιβαλλοντικές επιδόσεις, 35% ανακύκλωση επιπλέον αυτής που προβλέπει ο περιφερειακός σχεδιασμός και μεγάλη ταχύτητα στην ανάληψη της ευθύνης της προσωρινής διαχείρισης από τον ανάδοχο.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.