Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 110ΠΜ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ DELIVERY, ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 

Μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε «τη μάχη των στρατοπέδων», όπου βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Δήμαρχοι και Μητροπολίτες επιχειρούν να μπλοκάρουν το κλείσιμο των άχρηστων μονάδων της περιοχής τους ώστε να διασώσουν τα εκλογικά τους ακροατήρια και πιο συγκεκριμένα τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, άρα και την ψηφοθηρική τους δυνατότητα. Παράλληλα βεβαίως το παίζουν εκσυγχρονιστές και μιλούν για ανάγκη νοικοκυρέματος στις Ένοπλες Δυνάμεις, προπαγανδίζουν τις περικοπές και ψηφίζουν τα Μνημόνια...Υποκριτές!
Σήμερα όμως πληροφορούμαστε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκει έναν ακόμη τρόπο να εισβάλλει στα στρατόπεδα, έχοντας μάλιστα την συμφωνία της διοίκησης της μονάδας.
Στο άρθρο με τίτλο «Λάρισα: Άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο εντός στρατοπέδου με τιμές... αχτύπητες!» πληροφορούμαστε τα εξής: «Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει το γνωστό γνωμικό και κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της 110 πτέρυγας μάχης στη Λάρισα. Η οικονομική στενότητα των ενστολων αλλά και οι καθημερινές παραγγελίες delivery που εισέρχονταν στη μονάδα, φαίνεται πως οδήγησαν τον διοικητή της, στη δημιουργία του πρώτου καφέ – φαστ φουντ, εντός του στρατοπέδου. Έτσι, εδώ και λίγο καιρό, το προσωπικό της αεροπορίας προμηθεύεται καθημερινά καπουτσίνο, εσπρέσο και άλλους καφέδες σε τιμή πολύ χαμηλή (ένα ευρώ) και σε ποιότητα, σύμφωνα με μαρτυρίες, πάρα πολύ καλή. Σύμφωνα με το thessalianews.gr, το «μαγαζί», στη διάρκεια της ημέρας μετατρέπεται σε φαστ φούντ προσφέροντας πιτόγυρο σε τιμή αχτύπητη (1,10€), σε σχέση με τον «ανταγωνισμό»...».
Πρόκειται για μια ακόμη πτυχή της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρώτη φορά, αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε ληφθεί από τον πρώην ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου που είχε ξεκινήσει από το Πολεμικό Ναυτικό πιλοτικό πρόγραμμα ανάληψης της σίτισης των νεοσυλλέκτων στα ΚΕΝ από ιδιώτες. Το πρόγραμμα έτυχε μεγάλης προβολής αλλά γρήγορα σταμάτησε.


Ο λόγος; Όλως τυχαίως λίγες μέρες μετά την έναρξη της δραστηριότητας του ιδιώτη εκατοντάδες συνάδελφοι μεταφέρθηκαν εξαιτίας μαζικής δηλητηρίασης στα στρατιωτικά νοσοκομεία!
Βλέπεις, επιχειρηματικό κέρδος, ποιότητα και αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής δεν συμβιβάζονται.
Εμείς σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε ούτε τη νομιμοποίηση του delivery, ούτε την εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων σε ΚΨΜ, Λέσχες Αξιωματικών και ΚΑΑΥ. Δεν είναι δυνατόν αυτές τις δύσκολες στιγμές, που η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να ανταποκριθεί στην έκτακτη φορολόγηση της υποχρεωτικής στράτευσης και τα στελέχη αγκομαχούν και συνθλίβονται από τις περικοπές και τους φόρους, οι διοικήσεις των μονάδων να δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας εστιατορίων-καφετεριών στις μονάδες,προσφέροντας μάλιστα τιμές που συναντάς σε αρκετά μαγαζιά των αστικών κέντρων.
Αντίθετα απαιτούμε από τους διοικητές να φροντίσουν για την αξιοπρεπή ποιότητα και ποσότητα της σίτισης που προσφέρεται στο προσωπικό. Την άμεση πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για να καλύψει αυτές τις ανάγκες και να προσφέρονται αυτά τα προϊόντα σε τιμές κόστους!

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Ο Ιδιώτης καταβάλλει ενοίκιο;
2. Αν ναι, πως γίνεται η διαχείριση των εσόδων;
3. Ποιος καλύπτει το λειτουργικό κόστος, ο ιδιώτης ή η μονάδα;
4. Αν το καλύπτει η διοίκηση της μονάδας, πολύ απλά σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα στον ιδιώτη να κερδοσκοπεί, εξασφαλίζοντας πελατεία και μηδενικό κόστος-εκτός τα εργατικά!
5. Για την ανάληψη της δραστηριότητας προκηρύχθηκε διαγωνισμός; Και αν ναι από που προβλέπεται κάτι τέτοιο;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.