Για ολιγωρία και ανοχή στο φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Tσίπρας, μιλώντας στο Euronews. Όπως υπογράμμισε υπάρχουν πολιτικές ευθύνες καθώς επί μακρό χρονικό διάστημα ο Νίκος Δένδιας και η κυβέρνηση δεν έστειλαν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα.

"Ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη;" αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 16 μήνες έχει κάνει πάνω από 44 ερωτήσεις στη Βουλή για τη δράση των νεοναζί στους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς, όπως είπε, να πάρει ικανοποιητική απάντηση.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών με σκοπό να φανεί πως παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως δεν μπορεί να γίνει ασφαλής κρίση για την απόφαση του ανακριτή εφόσον δεν είναι γνωστή η δικογραφία. «Εμείς πρέπει ψύχραιμα να ξεχωρίσουμε την πολιτική διαδικασία από την ποινική διαδικασία. Είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες, άλλο οι ποινικές. Και πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει στα χέρια της πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό να λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι «αν ζητούσαν άλλα επιπλέον στοιχεία οι ανακριτές, εμείς θα τους τα δίναμε».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κοιτάξτε πως σκέφτεται ο πονηρούλης Τσιπράκος !
    Όπως σε καμμιά του δήλωση δεν αναφέρει την λέξη εθνικισμός, έτσι και τώρα μιλάει για…ναζισμό! Λες και 400.000 Έλληνες γίναν…χιτλερικοί!
    Ας πάμε λίγο στην μέχρι και πρότινος κατάσταση.
    Όπως πάντα σε κάποιες διαδηλώσεις «κάποιοι» που τά έκαναν γυαλιά-καρφιά, οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες δεν τολμούσαν να πουν για την αριστερά «κιχ» γιατί θα την «πλήρωναν» (κι ας γινόταν στάχτη και μπούρμπερη οι περιουσίες κάποιων άτυχων συμπολιτών ή πληρώναμε τη νύφη όλοι μαζί-βλέπε καταστροφές σε πανεπιστήμια κλπ.)
    Ετσι θέλοντας και μη, βάλαν τον λαουτζίκο σε ένα στρυφνό δρόμο «δικαιολόγησης», κάθε
    απίθανης ζημιάς και πρόκλησης εκ μέρους των θρασύτατων «διαδηλωτών» (περιθωριακοί, χούλιγκανς , πιθανώς αν όχι σίγουρα «βαλτών» και άλλων λουλουδιών ),στους οποίους παρείχε «κάλυψη» ο ΣΥΡΙΖΑ μιας που επρόκειτο για «αγωνιστές» εναντίον του «κατεστημένου» δηλ. κυβερνήσεων και πολιτικών του γνωστού δίδυμου της σημερινής συμφοράς μας!
    Έτσι και πατώντας στα ίδια «χνάρια» της (δοκιμασμένης) πολιτικής των άλλων φωστήρων, αποφεύγει και τούτος να πει «εθνικισμό» αντί «ναζισμό». Γιατί; Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι μέσα στην λέξη αυτή, κρύβεται και πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών αν όχι το μεγαλύτερο (φυσικά και όχι απαραιτήτως ανηκόντων στη ΧΑ), που «τολμούν» και μιλάνε ακόμη για πατρίδα, εθνικούς αγώνες, ιδανικά, σημαία, σταυρό κλπ).
    Πράγματα και ιδέες που ο ΣΥΡΙΖΑ τα ακούει και βγάζει σπυράκια!
    Τσιπράκο, μπορεί η κωλοκατάσταση που βιώνουμε να σε συμφέρει για τα παιχνίδια σου,
    και έχεις «ρέντα» προς το παρόν, βλέπεις όμως (ευτυχώς) ότι άλλες ιδέες, συναισθήματα και συγκροτημένη κοινωνία κυριαρχούν και «κρατούν» ακόμα την Ελλάδα (εκεί έστω που την κρατούν και συ αμφισβητείς), για να μπορείς να λες αυτά που λες φοβούμενος «άλλα» που θα στέλναν και εσένα και τα ποσοστά σου εκεί απ΄όπου ξεκίνησες…
    Αχ, εσύ πονηροϋποκριτούλη Τσίπρα…
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.