Το παιχνίδι των έμμεσων παροχών προς τα τοπικά έντυπα από πλευράς αυτοδιοικητικών παραγόντων (που δεν είχε σταματήσει εντελώς από τις προηγούμενες εκλογές), υπό την μορφή διαφημίσεων οργανισμών ή δημοτικών επιχειρήσεων που διευθύνουν, φαίνεται ότι πλέον επιτείνεται ενόψει της επόμενης εκλογικής μάχης και της αγωνίας για επιπλέον αναγνωρισιμότητα των "αστεριών" της τοπικής πολιτικής σκηνής. Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύεται από δημοσίευμα του εντύπου "δ", που "φοβάται" "πάρτι" από τους "δημοδίαιτους εκδότες που διαφημίζουν νερό και κηδείες".

Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της εύκολης επίθεσης προς τα έντυπα που κατονομάζονται στο δημοσίευμα, ούτε θα βιαστούμε να επιδοκιμάσουμε την δήλωση του υπογράφοντος το δημοσίευμα πως "Εμείς δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να πάρουμε διαφήμιση από τα λεφτά των δημοτών, που τώρα πια δεν περισσεύουν". Κι αυτό γιατί δεν πιστεύουμε ότι ευθύνονται τα έντυπα, πόσο δε μάλλον οι εκδότες τους για την πράγματι αλόγιστη σπατάλη σε κατ' επίφαση διαφημιστικές καμπάνιες των δημοτικών επιχειρήσεων που (;) διευθύνουν οι "γαλαντόμοι" αυτοδιοικητικοί. Ηθικές και πολιτικές ευθύνες φυσικά θα πρέπει να αναζητηθούν στους χουβαρντάδες δημοτικούς συμβούλους που κάνουν κηδείες "με ξένα κόλλυβα".

Ας μην φτάσουμε να "καμαρώνουμε" διαφημίσεις του στυλ "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" από το γραφείο κηδειών του δήμου. Αντί γι' αυτό θα συμβουλεύαμε να φροντίσει η διοίκηση να λύσει το πρόβλημα με τις εκβιαστικές καταβολές χρημάτων που ζητούνται για υπηρεσίες στα κοιμητήρια του δήμου όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση και για τις οποίες ευθύνες της διοίκησης Αλεξανδρή έχει υποβληθεί μήνυση.

Όσον αφορά τις "επιτυχίες" που προβάλλει μέσα από τα έντυπα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ θα τον συμβουλεύαμε να μην εξαντλεί το όποιο ταλέντο του σε διαπραγματεύσεις (εικονικές ή μη)  αλλά να φροντίσει να διασφαλίσει νερό καθαρό, φθηνό και επαρκές στους δημότες με ανάλογους σχεδιασμούς και προγράμματα που δεν βλέπουμε.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.