Η κυβέρνηση προχωρεί ακάθεκτη στην λεγόμενη ¨αναδιάρθρωση¨ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσα από απολύσεις, μετατάξεις εργαζομένων, καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις καθώς και σε δραστική μείωση των δαπανών για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.  Προσπαθεί να μας πείσει ότι οι αλλαγές αυτές θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους.
Οι αλλαγές αυτές πρώτα προωθήθηκαν στον χώρο της λεγόμενης αυτοδιοίκησης με τον νόμο για τον Καλλικράτη.
Σήμερα οι δημοτικές αρχές απέναντι σε κάθε αίτημα δημοτών και φορέων επικαλούνται το μειωμένο προσωπικό, την απαγόρευση των προσλήψεων και ότι ¨λεφτά δεν υπάρχουν¨ για να καλύψουν ακόμη και τα λειτουργικά έξοδα.
Υπηρεσίες που προσέφεραν μέχρι τώρα  κινδυνεύουν να τις στερηθούν λαϊκές οικογένειες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ο κίνδυνος να κλείσουν είναι ορατός.
Ø Που αποσκοπεί η ¨αναδιάρθρωση¨ του δημόσιου τομέα;
Ø Ποια λύση προωθούν οι δημοτικές αρχές;
Ø Λύνει το πρόβλημα της ανεργίας η προώθηση προγραμμάτων για δουλειά λίγων μηνών το χρόνο;
Ø Είναι λύση οι  Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες; ποιο το όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτές και για όσους τις έχουν ανάγκη;  
Ø Η ιδιωτικοποίηση θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών;
Ø Πως επηρεάζουν όλες αυτές οι αλλαγές τη ζωή μας;

Για όλα αυτά τα ερωτήματα θα συζητήσουμε στην συζήτηση που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού  με θέμα:

Οι απολύσεις εργαζομένων
στο δημόσιο και τους δήμους
οι ιδιωτικοποιήσεις
και πως επηρεάζουν τη ζωή μας

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 7μμ
στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών, δίπλα στην κοινότητα.

Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.