Ένας γυμνός Ρώσος καλλιτέχνης κάρφωσε τους όρχεις του στο έδαφος της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα, σε μια παράξενη διαμαρτυρία ενάντια αυταρχικό καθεστώς της χώρας του.

Ο Pyotr Pavelnsky πέρασε ένα μεγάλο μεταλλικό καρφί μέσα στο όσχεο του και το κάρφωσε στο λιθόστρωτο μπροστά σε εκατοντάδες τουρίστες που τον παρακολούθησαν συγκλονισμένοι.

Αστυνομικοί που επενέβησαν τελικά τον τύλιξαν με μια κουβέρτα και τον απομάκρυναν.

Οδηγήθηκε σε μια κλινική για θεραπεία και τέθηκε υπό κράτηση.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα grani.ru πριν από την επίδειξη, ο κ. Pavlensky είχε γράψει: «Ένας γυμνός καλλιτέχνης, με τα γεννητικά του όργανα καρφωμένα στο πεζοδρόμιο του Κρεμλίνου, είναι μια αλληγορία για την απάθεια, την πολιτική αδιαφορία, και τη μοιρολατρία της κοινωνίας των πολιτών στην σύγχρονη Ρωσία."

Ο καλλιτέχνης έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν οδυνηρές διαμαρτυρίες για να προβάλει τις πολιτικές του θέσεις.

Το 2011 έραψε τα χείλη του για να τονίσει τη δεινή θέση του γυναικείου μουσικού συγκροτήματος Pussy Riot που φυλακίστηκε και αργότερα τύλιξε το γυμνό σώμα του σε συρματοπλέγματα έξω από κυβερνητικό κτίριο στην Αγία Πετρούπολη.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.