Πόσο σεβασμό μπορεί να εμπνέει μια διοίκηση που σε γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της όταν της ζητάς το αυτονόητο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε δημότη. Το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την περιουσία του Δήμου (τη δική του περιουσία δηλαδή) για κάτι που απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και καιρό και προφανώς αφορά και το σύνολο των δημοτών που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κάθε μορφή ενημέρωσης.

Απαξίωσαν, λοιπόν, το αίτημα της Κίνησης Πολιτών Επανομής για την ενημερωτική εκδήλωση που αναφέρεται παρακάτω και δε μπήκε κανένας στον κόπο να πάρει ούτε ένα τηλέφωνο να πει έστω και ψέμματα. Βέβαια το εύκολο είναι η μετάθεση ευθυνών κι αυτό έκανε και ο Κεραμιδάκης που πέταξε τη μπάλλα στον Καζάκη και ο τεράστιος πρόεδρός μας που όποτε τον συμφέρει βάζει τον Αλεξανδρή πάνω απ' όλα. Κι ας περιμένουν δυο καθηγητές - επιστήμονες, το οκέυ του κάθε ανευθυνοϋπεύθυνου, για να μιλήσουν στην εκδήλωση. Κι ας περιμένουν δέκα άτομα απ' το συντονιστικό Θεσσαλονίκης τη συγκατάθεση του μεγάλου Μανιτού της Επανομής για να γίνει μια διοργάνωση που κάθε εβδομάδα γίνεται με επιτυχία και σε διαφορετική πόλη ανά την Ελλάδα. Κι ας περιμένουμε κι όλοι εμείς της ΚΠΕ μια απάντηση - έστω και αρνητική - για να μην εκτεθούμε (σαν Επανομή) στα μάτια αυτών των ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια διδάσκουν στο πανελλήνιο το τι σημαίνει αγώνας για να σώσουν τον τόπο τους και την υγεία των παιδιών τους.

Αλλά δε περιμένω και τίποτα άλλο από μια διοίκηση που συναινεί στο "φύτεμα" κεραιών τηλεφωνίας μέσα σε γήπεδο που αθλούνται τα παιδιά μας, λίγα μέτρα απ' το τεχνικό Λύκειο. Και κυρίως δεν περιμένω από έναν πρόεδρο να ενδιαφερθεί για την υγεία άλλων, όταν ο ίδιος εδώ και χρόνια, εις το όνομα του χρήματος, φιλοξενεί ανάλογη κεραία που "μοιράζει" ακτινοβολία καθημερινά στα παιδιά του γενικού Λυκείου που βρίσκεται λίγα μέτρα απ' την επιχείρησή του.

Υ.Γ.ευτυχώς (για μας), μετρημένες είναι οι ...μέρες σας...
διαβάστε παρακάτω την επιστολή της Κίνησης Πολιτών.... 

"Επανερχόμαστε στο από 12 Νοεμβρίου αίτημά μας (αρ. πρωτ.36282 - 13/11/2013) παραχώρησης του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής για την διοργάνωση εκδήλωσης – ενημέρωσης των συνδημοτών μας, σχετικά με τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επικείμενης εξόρυξης στην περιοχή.
Η εκδήλωση θέλουμε να γίνει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρες 18:00 έως 21:00, με εναλλακτική ημερομηνία, σε περίπτωση αδιάθετου του θεάτρου, τη 18η Ιανουαρίου, τις ίδιες ώρες.
Ελπίζοντας το αίτημά μας να μην έχει την ίδια τύχη με το προηγούμενο, που δεν μπήκατε καν στον κόπο να απαντήσετε, έστω και αρνητικά, παρακαλούμε για την έγκαιρη απάντησή σας, ώστε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή των καθηγητών – ομιλητών και να διαφημιστεί κατάλληλα η εκδήλωση. Επίσης, εξυπακούεται ότι είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε τα όποια έξοδα απαιτούνται για τη χρήση του Δημοτικού Θεάτρου.
Η διοικούσα επιτροπή της ΚΠΕ

σημ. (η αίτηση πήρε αρ. πρωτ. : 38466 - 4/12/2013)"


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.