Εμεις, οι επτα συλληφθεντες στην διαμαρτυρια στο γηπεδο της Επανομης για την κεραια της Cosmote, νοιωθουμε βαθεια συγκινημενοι για την πολυπλευρη συμπαρασταση του κοσμου, χιλιαδων απλων πολιτων, συλλογικοτητων, αλλα και διακεκριμενων συμπολιτων μας, οι οποιοι εσπευσαν να μας στηριξουν με καθε τροπο σε καθε στιγμη μετα την συλληψη μας.

Υποκλινομαστε μπροστα σε ΟΛΟΥΣ και τους ευχαριστουμε βαθεια.

Πιστευουμε οτι ολοι μαζι στειλαμε πολλαπλα μηνυματα σε πολλες κατευθυνσεις. Για μας, τα πιο σημαντικα ειναι:
Αν υπηρχε η παραμικρη αμφιβολια για την αποδοχη της κεραιας απο την τοπικη κοινωνια, νομιζουμε οτι η κινητοποιηση αυτη το ξεκαθαρισε οριστικα και με απολυτο τροπο. Ελπιζουμε οι υπευθυνοι, μετα την παραλαβη του μηνυματος, να αντιδρασουν με την δεουσα κοινωνικη ευαισθησια ανταποκρινομενοι στην εκφρασμενη κοινωνικη απαιτηση για απομακρυνση της κεραιας. Πιστευουμε οτι η αρχη της αξιοπρεπειας εξακολουθει να τους χαρακτηριζει. Ας μη μας διαψευσουν.
Δεν μπορουμε παρα να θαυμασουμε την ικανοτητα των αστυνομικων αρχων να μετατρεπουν μια ειρηνικη διαμαρτυρια, σε πεδιο εμπολεμης συραξης απλων πολιτων και γυναικοπαιδων με πανοπλες δοιμιριες των ματ και να παρουσιαζουν στο δικαστηριο οικογενειαρχες σιδηροδεσμιους σαν κοινους εγκληματιες. Την ιδια στιγμη οι κλοπες στην περιοχη μας αυξανονται με γεωμετρικη προοδο, χωρις να παρατηρουμε απο τις αρχες αναλογη ταχυτητα επεμβασης, κινητοποιηση και αποτελεσματικοτητα.
Ισως το πιο σημαντικο μηνυμα τελικα ειναι αυτο που επιστρεφει στην ιδια την κοινωνια, σε ολους εμας, και οχι μονο, που βιωσαμε εστω και σε μικρο βαθμο αυτη την εμπειρια. Οτι τελικα ειναι η δικη μας κινητοποιηση που μπορει να δρομολογησει εξελιξεις που θα οδηγησουν στη λυση των προβληματων μας. Αυτη ειναι η δυναμη που μπορει να παραμερισει ολα εκεινα τα εμποδια που υποβαθμιζουν τη ζωη μας.

Ο αγωνας για καλυτερη ποιοτητα ζωης μπορει και πρεπει να συνεχιστει. Εμεις θα ειμαστε παροντες.

Οι 7
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.