Από καιρό τώρα διαδίδονται «πληροφορίες» που θέλουν τον δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Ιωάννη Αλεξανδρή, να έχει αποφασίσει την απομάκρυνσή του, μη διεκδικώντας την επανεκλογή του.

Από το περιβάλλον του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Τσαμασλή διαρρέεται εντέχνως ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των δυο αντρών ούτως ώστε να υπάρξει συγκράτηση των στελεχών της σημερινής διοίκησης και ομαλή «διαδοχή» στο πρόσωπο που θα οδηγήσει τη νέα παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ημερομηνία που ήθελε την παραίτηση του Γιάννη Αλεξανδρή από τη διεκδίκηση μιας νέας θητείας ήταν η 18η Ιανουαρίου, η οποία και παρήλθε χωρίς καμία είδηση.

Με αφορμή όμως τη σημερινή συγκέντρωση στελεχών που προκάλεσε ο δήμαρχος για την κοπή πίτας της δημοτικής του παράταξης, τα σενάρια αυτά φούντωσαν, και όλοι κρέμονται από τα χείλη του Γιάννη Αλεξανδρή.

Πολλοί είναι εκείνοι που προεξοφλούν ότι σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος θα ανακοινώσει στα στελέχη του την απόφασή του να μην συμμετέχει εκ νέου ως επικεφαλής, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στον Γιώργο Τσαμασλή, εκτίμηση η οποία δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Αφού συνομιλήσαμε με τον ίδιο τον κ. Αλεξανδρή, αλλά και στελέχη του στενού του περιβάλλοντος που στηρίζουν τον δήμαρχο θεωρούμε βέβαιο ότι ο κ. Αλεξανδρής κάθε άλλο παρά επιθυμεί την απομάκρυνσή του. Το γεγονός ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι πολύ διευρυμένη και η πρόσκληση έγινε απευθείας από το δήμαρχο (και όχι μέσω της γραμματέως του), εκτιμούμε ότι συντείνει στην εκδοχή της παραμονής και όχι της παραίτησής του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του δημάρχου, η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί το κορυφαίο πολιτικό γεγονός μέχρι αυτή τη στιγμή, καθώς είναι βέβαιο ότι θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο δήμαρχος δεν αποχωρήσει, εξέλιξη την οποία εκτιμούμε ότι είναι και η πιθανότερη, τότε, ο διαγκωνισμός του με τον Γιώργο Τσαμασλή θα πρέπει να μεταφερθεί από το παρασκήνιο στο προσκήνιο, εφόσον ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τον δρόμο που εξ αρχής ήθελε να αποφύγει, αυτόν της μετωπικής σύγκρουσης.

Μια απόφαση αποχώρησης θα αποτελούσε αφενός μεν ευθεία ομολογία αποτυχίας εκ μέρους του δημάρχου, αφετέρου δε προσωπική του πολιτική ήττα από τον κ. Τσαμασλή. Εκ των παραπάνω λόγων λοιπόν οδηγούμαστε και στην εκτίμηση ότι η διεκδίκηση μιας νέας θητείας από τον Γιάννη Αλεξανδρή πρέπει να θεωρείται δεδομένη.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.