Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή έχει ανακτήσει το χαμένο έδαφος και απειλεί: “ερχόμαστε”. Κι αυτό γιατί οι συνθήκες που ευνόησαν την άνοδό της εξακολουθούν να υπάρχουν.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Τα πρωτοσέλιδα μονοπωλήθηκαν από ντοκουμέντα που φανέρωναν το ένοχο παρελθόν της οργάνωσης, οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις και πρωτοβουλίες πύκνωσαν κι η δημοσκοπική καθίζηση από το 15% στο 10%, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Λίγους μήνες αργότερα, η Χρυσή Αυγή έχει ανακτήσει το χαμένο έδαφος, έχοντας εδραιωθεί στην τρίτη θέση των εκλογικών εκτιμήσεων, ενώ αυξάνει διαρκώς τις πιθανότητές της για τη δεύτερη. Κατάφερε ν’ αποβάλλει το στίγμα της συμμορίας και να πάρει πίσω την «ιδιότητα» της άφθαρτης αντισυστημικής δύναμης. Το κυριότερο όμως, είναι ότι βγήκε αλώβητη από την πρώτη κοινοβουλευτικής της κρίση.

Όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς τον Μιχαλολιάκο. Ακέφαλη, όμως πιστή στην τακτική που θέλει την οργάνωση να εξαφανίζεται από το χάρτη μετά από κάποιο «χοντρό» περιστατικό, περιόρισε τη δημόσια παρουσία της όπως και την κοινωνική της παρέμβαση. Οι φωνές, οι επιθέσεις, τα παζάρια φιλανθρωπίας μόνο για Έλληνες, σταδιακά λιγόστεψαν, σχεδόν εξαφανίστηκαν.

Οι συνθήκες που ευνόησαν την άνοδο της εξακολουθούν να υπάρχουν. Το κράτος συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε με το πρώτο Μνημόνιο, κόβοντας θέσεις εργασίας και μισθούς, ο κόσμος που έχασε και τις τελευταίες καβάτζες έρχεται αντιμέτωπος με την μάχη για την επιβίωση κι απέναντι στην απλοϊκή λύση της μούντζας που συστήνει η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει πειστική επιχειρηματολογία.

Η δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο ήταν ο ένας λόγος που η Χρυσή Αυγή από θύτης έγινε θύμα. Οι δολοφόνοι βαφτίστηκαν ακροαριστεροί κι ο κόσμος που για λίγο ντρεπόταν να δηλώνει φασίστας, την είδε ξανά με άλλο μάτι. Ο άλλος λόγος είναι ότι «μετράνε» περισσότερο από την πορνογραφία του Λαγού, τη χιτλερική μπουτίκ του Παππά ακόμα και από τις δολοφονικές επιθέσεις τα σκάνδαλα, οι μίζες η διαφθορά των πράσινων και μπλε υπουργών. Οι χρυσαυγίτες από εγκληματίες έγιναν πολιτικοί κρατούμενοι. Ήρωες.

Η τελευταία επίθεση των φασιστών στα γραφεία του δικτύου αλληλεγγύης Ζωγράφου, τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α στην Πρέβεζα, τα σχέδια κυριαρχίας σε περιοχές μέσω των δημοτικών εκλογών, αρκούν για να δείξουν ότι η Χρυσή Αυγή κινείται. “Ερχόμαστε”, έγραψαν στον τοίχο του δικτύου αλληλεγγύης. Σε χώρο που ο κόσμος ανταλλάζει ρούχα, τρόφιμα και βασικά αγαθά για να τη βγάλει καθαρή στην κρίση.

Το “ερχόμαστε” της Χρυσής Αυγής δεν είναι μια άδεια λέξη. Είναι απειλή. Κι ως απειλή πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.