Μεγάλη συνάντηση πρωτοκλασάτων στελεχών της ομάδας του αποχωρήσαντος δημάρχου έγινε χθες σε παραλιακό καφέ της Περαίας.
Αντικείμενο της συγκέντρωσης (που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ) αποτέλεσε η προσπάθεια εξεύρεσης επικεφαλής ώστε να συγκρατηθούν τα "ορφανά" μέλη της διοίκησης Αλεξανδρή μακριά από την πιθανότητα να πλεύσουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις (βλέπε Τσαμασλή;).
Για την σημειολογία της συνάντησης αναφέρουμε:
  1. Υπήρξε (εξ όσων παρατηρήσαμε) αγαστή "συνεργασία" (;) με παράγοντες άλλων παρατάξεων  που παραβρέθηκαν και, από ότι συμπεραίνουμε, φαίνεται πως ακόμη δεν έχουν "βρει τον δρόμο τους προς το νέο δημοτικό συμβούλιο".
  2. Σημασία ίσως μεγαλύτερη από τις παρουσίες έχουν οι απουσίες που υπήρξαν. Οι απόντες - σημαντικά ονόματα - προφανώς δεν έλειψαν  τυχαία.
  3. Η γενική στόχευση - όπως προείπαμε - της διαβούλευσης, μπορεί να είναι η επιλογή  επικεφαλής αλλά οι σκοπιμότητες της παρουσίας πολλών παρισταμένων σαφώς μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές.
  4. Από διαρροές που έχουν ήδη γίνει τα ονόματα που "παίζουν" είναι τρία + ένα. Τα δίνουμε με σαφή επιφύλαξη: Κούτουκας Κώστας, Βογιατζής Κώστας, Τροκάνας Παναγιώτης, Μπαλασάς Θανάσης (παρέστη). Στους απόντες ήταν και ο Βασίλης Αθανασιάδης, το όνομα του οποίου κυκλοφορεί από καιρό.
  5. Έκπληξη μας δημιούργησε η (guest ?) παρουσία δημοτικού-ης συμβούλου, που ως φαίνεται είναι "παντός καιρού". Μιλάει με όλους και δίνει την εντύπωση μέλισσας που δεν έχει αποφασίσει από που θα πάρει την γύρη.

Κατά τη γνώμη μας προφανώς και πρέπει να αναζητηθεί η φόρμουλα απάντησης στην αποχώρηση του Γιάννη Αλεξανδρή, αλλά δεν θα χάσει κάτι πολύτιμο ο τόπος και οι δημότες αν κάποιοι από τους σημερινούς συσκεφθέντες αποφασίσουν να αποστρατευτούν. Και φυσικά ο Γιάννης Αλεξανδρής δεν απέτυχε μόνος του. Ούτε είναι ο μοναδικός υπεύθυνος της ανικανότητας της διοίκησης. Πολλά από τα χθεσινοβραδιάτικα αγωνιούντα στελέχη έχουν το μερίδιο ευθύνης τους.
Αναμένουμε με ειλικρινές ενδιαφέρον τα αποτελέσματα παρόμοιων διαβουλεύσεων που θα έχουν κατάληξη την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στην επίσημη νέα συνάντηση στελεχών της παράταξης "Θερμαϊκός για Όλους"  που θα πραγματοποιηθεί με ευρεία σύνθεση.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.