Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή μας, μέρος αυτών που εξελίσσονται πανελλαδικά, αποκαλύπτουν τα σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα.

Είναι γνωστό ότι ο αγροτικός κόσμος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα το τελειωτικό χτύπημα θα αποτελέσει η υπερφορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.

Εμείς οι «Ενεργοί πολίτες για το Δήμο της Βέροιας. Ανατροπή τώρα» υποστηρίζουμε τη λήψη μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Μας ενδιαφέρει και μας αφορά ως ενεργούς πολίτες και ως καταναλωτές μιας κατεξοχήν αγροτικής περιοχής:

· Η μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

· Η εξυγίανση του συστήματος εμπορίας με στόχο τη μείωση της ψαλίδας τιμών παραγωγού καταναλωτή με έλεγχο της αγοράς και άμεση πάταξη των υπερτιμολογήσεων και παράνομων ελληνοποιήσεων.

· Η στήριξη νέων που εισέρχονται στην αγροτική παραγωγή.

· Η διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των απασχολούμενων στη γεωργία.

· Η στήριξη του συνεργατισμού και των εναλλακτικών σχημάτων κοινωνικής οικονομίας .

Είμαστε στο πλευρό των αγροτών και του αγροτικού κινήματος, ώστε να σταματήσει η απειλή της υπερφορολόγησης και η αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και να ανοίξει ο δρόμος της ανασυγκρότησης της οικονομίας, ο δρόμος της ελπίδας και της αξιοπρέπειας.

Τέλος, σε ότι αφορά τους όψιμους φίλους των αγροτών και ταυτόχρονα και των μνημονιακών κομμάτων και παρατάξεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επισκέπτονται τα μπλόκα, θα θέλαμε να τους συστήσουμε να φροντίσουν καταρχάς να πιέσουν τους φίλους τους στην κυβέρνηση για αλλαγή των σχεδίων τους και κατά δεύτερον να εξηγήσουν στους αγρότες και στο λαό τις ευθύνες τους για το αδιέξοδο στο οποίο τους έχουν οδηγήσει. Οι αγρότες θέλουν ουσιαστική συμπαράσταση και όχι υποκριτικές και συγκυριακές εμφανίσεις ψηφοθηρίας.

Ενεργοί πολίτες για το Δήμο της Βέροιας.  Ανατροπή Τώρα
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.