Πραγματοποιήθηκε   στον Χορτιάτη  εκδήλωση της δημοτικής ενότητας Χορτιάτη  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ. Στον γεμάτο  από πολίτες του Χορτιάτη χώρο και σε κλίμα ενθουσιασμού και ανθρώπινης επαφής, μιλώντας ο επικεφαλής και  υποψήφιος Δήμαρχος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΥΔΗΣ, τόνισε μεταξύ άλλων  ότι  το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών δεν αποτελείται από επαγγελματίες της πολιτικής  ούτε ισόβιους τοπικούς παράγοντες- σωτήρες αλλά από ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν χρόνια σε  ότι συμβαίνει στον τόπο προσπαθώντας να προωθήσουν λύσεις ώστε  να συμβάλουν στην βελτίωση της ζωής των πολιτών και την  αναβάθμιση του τόπου μας. Με αυτή λοιπόν την ιδιότητά  συμμετέχει και στις δημοτικές εκλογές όχι για να υποσχεθεί τα  πάντα στους πάντες με αντάλλαγμα την ψήφο, αλλά για να καλέσει τους πολίτες να συμμετέχουν σ αυτή την συλλογική προσπάθεια που έχει στόχους και όραμα  την αλλαγή  στην φιλοσοφία της διοίκησης του Δήμου. 

Ανέλυσε τους του τέσσερις, όπως ανέφερε, άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται το πρόγραμμα του δικτύου. Αποκέντρωση άμεση δημοκρατία σε κάθε τοπική δημοτική κοινότητα, ώστε η ίδια να ιεραρχεί τις ανάγκες άρα και  τα έργα που χρειάζεται,  δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, τοπική ανάπτυξη του Δήμου με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων με  στόχο την προσέλκυση κατοίκων από το πολεοδομικό συγκρότημα    και προστασία των δημόσιων αγαθών  γη, αέρας, νερό υγεία, παιδεία, δημόσιοι χώροι.  Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι  μπορούμε μαζί να αλλάξουμε τη ζωή μας και κάλεσε όλους να συμμετέχουν σ αυτό το όμορφο  ταξίδι. Η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μουσική και  πολλή εποικοδομητική   κουβέντα  σε ζεστό φιλικό  κλίμα. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.