Κάθε φορά που μια θεατρική παράσταση καταφέρνει να θέσει στην υπηρεσία της το συναίσθημα μαζί με την αγωνιστικότητα και την ευφυΐα, το τελικό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία των μορφών εκείνων που παίρνουν οι χαρακτήρες και οι απόψεις των πρωταγωνιστών, μέσα από τις οποίες αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας.


Ένα τέτοιο ταξίδι αναγνώρισης μας πρόσφερε η θεατρική ομάδα ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Επιβατών, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ανεβάζοντας ένα έργο κλασσικό, υπόδειγμα μια στέρεης, συμπυκνωμένης και δύσκολης τέχνης.

Εκφραστικοί χαρακτήρες με ζωηρούς διαλόγους και χιούμορ καθώς και κωμικά και δραματικά στοιχεία αναμεμειγμένα με γλαφυρές αφηγήσεις, αποκάλυψαν ότι η υπακοή στη φωνή της συνείδησης συνεπάγεται τη μοίρα του μάρτυρα. Του μάρτυρα - μάνας που μέσα από την οδυνηρή παραίτηση της διεκδίκησης του παιδιού που μεγαλώνει, του δικού της (όπως λέει) παιδιού, επιτυγχάνει μια μεγαλειώδη νίκη.


Πολλά μπράβο αξίζουν στους πρωτοεμφανιζόμενους "ηθοποιούς", που κάνοντας τα παρθενικά τους βήματα στο σανίδι, κατάφεραν να παίξουν πετυχημένα το παιχνίδι των χαρακτήρων - ρόλων εντυπωσιάζοντας το κοινό με την ένταση και την έξαρση των συναισθημάτων τους. 
Θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στην θεατρολόγο, καθηγήτρια Θεολογίας κ. Αλεξοπούλου - Ραλλίδου Παναγιώτα που κάθε φορά καταφέρνει να μας γοητεύσει με τα έργα που ανεβάζει καθώς μέσα απ' αυτά μετρούμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Και το κάνει χωρίς ίχνος θεατρικότητας, αλλά σύμφωνα πάντα με τους νόμους της θεατρικής σκηνής.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Τι κριμα που δεν εχετε βιντεο, θα ηθελα-με τοσο πολυ να δουμε το παιδι μας!
    Γεια σου κοριτσι μου, χαρηκα-με παρα πολυ που σε ειδα-με εστω και τοσο λιγο πανω στο σανιδι, συγχαρητηρια και ευγε και συγχαρητηρια και μπραβο σε ολους, με αγαπη απο την Γερμανια.
    Φιλια και καλη συνεχεια σε ολους και να σας ξαναθαυμασουμε!
    Ευχαριστουμε και τον ακτιβιστη που ανεβασε τις φωτο.
    Μπαμπας+μαμα :-)))))))) ;-))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Danke danke!!!!Wie süüüß!!!!! Ihr seid toll HAB EUCH LIEB!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.