ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014,  πραγματοποιήθηκε στην 383 ΜEEA (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης) , στην Αεροπορική Βάση Μίκρας παρουσία του Διοικητή της 113 ΠΜ  Σμήναρχου   (Ι) Ζαχαρία Γρίβα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης 383 ΜEEA  , από τον Αντισμήναρχο (Ι) Ιάκωβος Τσαλταφερίδης  στον  Επισμηναγό (Ι) Δημήτριο Μαρτάκη.

Ο Αντισμήναρχος(Ι) Ιάκωβος Τσαλταφερίδης στη διάρκεια της θητείας του ς απέκτησε νέες εγκαταστάσεις και έγινε γνωστή για το θαυμάσιο έργο της και την αποτελεσματικότητα της και εκτός Ελλάδος
Διακρίθηκε επίσης και για το συνεργατικό του πνεύμα  με τους συναδέλφους του αλλά και με την κοινωνία

Η 383 ΜΟΙΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
Η 383 ΜEEA (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης) είναι μία από τις νεότερες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκροτήθηκε στις 16-5-2003, ως αποτέλεσμα της διαίρεσης της διογκωμένης σε προσωπικό και μέσα 355 ΜΤΜ. Η Μοίρα διαθέτει οκτώ (8) αεροσκάφη (α/φ) CL-415, τα οποία άρχισαν να παραλαμβάνονται τον Ιανουάριο του 1999, ενταγμένα στην 355 ΜΤΜ στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας (112 ΠΜ). Επιχειρεί με αυτά τα α/φη σε αποστολές Αεροπυροσβεσης, Τακτικών Μεταφορών και Έρευνας – Διάσωσης.
Ο ιδιαίτερος ρόλος της Μοίρας, αυτός της Αεροπυρόσβεσης, αποτελεί μέρος του κοινωνικού προσώπου της Πολεμικής Αεροπορίας, στα πλαίσια της προσφοράς της στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Η παρουσία των CL-415 κάθε καλοκαίρι στις εσχατιές της Ελλάδας, απηχούν το καταξιωμένο στον Έλληνα πολίτη αλλά και τη διεθνή κοινότητα πρόσωπο προσφοράς και αλληλεγγύης, που τόσο ανάγκη έχουν οι σύγχρονες κοινωνίες.
Ανακεφαλαιώνοντας, η ΠΑ και ειδικότερα οι Μοίρες Αεροπυρόσβεσης επιτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό έργο αφιλοκερδώς προς τον ελληνικό λαό και κατ’ επέκταση προς την κοινωνία μας σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Δυστυχώς, πρέπει και εμείς ως πολίτες να κατανοήσουμε πως είναι αδύνατο μέσα στην πύρινη λαίλαπα να έχουμε ένα αεροσκάφος και μια υδροφόρα αποκλειστικά για το σπίτι μας. Από την άλλη πλευρά, η πολιτεία παρά την οικονομική κρίση οφείλει να σταθεί δίπλα της όχι μόνον με εξαγγελίες αλλά και έμπρακτα χρηματοδοτώντας την ΠΑ πρώτα ως προς τις ανάγκες για εκπαίδευση και συντήρηση της υλικοτεχνικής υποδομής και των αεροσκαφών και έπειτα προς αγορές νέων αεροσκαφών με γνώμονα την ασφάλεια των ιπταμένων και την βελτίωση του επιχειρησιακού της έργου.
Η κοινωνική προσφορά της ΠΑ στον τομέα της αεροπυρόσβεσης είναι γιγαντιαία κάθε καλοκαίρι μας . Δυστυχώς, η προβολή της ΠΑ ως προς τον καθαρά κοινωνικό της ρόλο από τα περισσότερο ΜΜΕ και ιδίως τα τηλεοπτικά κανάλια είχε ελάχιστη αν όχι μηδενική. Κι όμως κάθε καλοκαίρι και για να είμαστε ακριβέστεροι από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη του Οκτώβρη πληρώματα και μηχανές εργάζονται διαρκώς υπό θερμοκρασίες που οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναι στο δροσερό δωμάτιο του κλιματιστικού ή στις αμμουδιές των ακτών μας. Η κοινωνική αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι τα δύο συστατικά στοιχεία που κάνουν τους Έλληνες Ιπταμένους να ξεχωρίζουν διεθνώς σε έναν ακόμα τομέα όπως αυτός της αεροπυρόσβεσης. Παράλληλα, εκτελούνται πτήσεις περιπολίας και δασοεπιτήρησης πάνω από όλη τη χώρα για τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς, από πυροσβεστικά αλλά και από άλλα αεροσκάφη της ΠΑ (εκπαιδευτικά κ.λπ.), ενώ τα αεροσκάφη που εκτελούν τις διάφορες αποστολές τους, ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές στην περίπτωση εντοπισμού κάποιας εστίας πυρκαγιάς. Αυτό εξασφαλίζει την έγκαιρη προειδοποίηση και την άμεση επέμβαση από τις επίγειες αλλά και τις εναέριες δυνάμεις συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στην προστασία του φυσικού μας πλούτου. Επιπλέον, η ΠΑ διαθέτει προσωπικό και μέσα με σκοπό την επιτήρηση περιοχών (περιπολίες) που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών ενώ παρέχει εξειδικευμένα στελέχη και υλικά στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις όπου και όποτε υπάρχει ανάγκη

Ο Σύνδεσμος Στρατιωτικών  & Σωμάτων Ασφαλείας    Δήμου Θερμαικού  <<ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Ο ΜΕΓΑΣ  >>   εύχεται στον απερχομενο Δκτη Μοιρας   Αντισμήναρχο (Ι) Ιάκωβο Τσαλταφερίδη  καλή συνέχεια στην καριέρα του .

Στον νέο Διοικητή  Μοίρας Επισμηναγό (Ι) Δημήτριο Μαρτάκη από εμάς θερμές ευχές, να συνεχίσει την παράδοση των προκατόχων του, φυλάττοντας τις Θερμοπύλες του Γένους ,συμμετέχοντας στην ζωή της τοπικής κοινωνίας, και του οικολογικού συστήματος της χώρας .  

                                                                                                                      Για το ΔΣ 
                                                                                                                     Ο Πρόεδρος


                                                                                                               Βασίλειος  Διαμαντίδης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.