Αγαπητοί φίλοι

Είμαστε μία ομάδα εθελοντών,επιμελητές του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, ψυχίατρος και άλλοι επιστήμονες που αποφασίσαμε να δράσουμε στην περιοχή μας, στο Δήμο Θερμαϊκού όπου και κατοικούμε. Στόχος μας,ο αποκλεισμένος ΕΦΗΒΟΣ απο οποιαδήποτε αιτία. Φτώχεια, παραβατικότητα, χρήση ουσιών, ενδοοικογενειακή βία, σχολικός αποκλεισμός, ρατσιστική βία, αναπηρία, θάνατος οικείου προσώπου η βαρειά ασθένεια, παραμέληση, ο αριθμός ατελείωτος.
¨Ετσι λοιπόν δημιουργήσαμε 1) έναν Συμβουλευτικό Σταθμό όπου δεχόμαστε σε ατομικά ραντεβού γονείς εφήβων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους εφήβους τους,δεχόμαστε επίσης έφηβους που έχουν προβλήματα 2) Κάνουμε παρεμβάσεις σε Γυμνάσια Λύκεια,όπου μας καλούν και συζητούμε με καθηγητές,γονείς και μαθητές σε ομαδικό επίπεδο,για συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο σχολείο πάντα με αφετηρία τους αποκλεισμούς μαθητών 3) Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε δημιουργικές δράσεις με τους ίδιους τους έφηβους στην κατεύθυνση της δημιουργίας κινήτρων για να αποσυρθούν από συμπεριφορές καταστροφικές για τον εαυτό τους και για τον κοινωνικό περίγυρο.΄Ετσι λοιπόν οργανώνουμε μία μεγάλη μπάντα κρουστών για τα παιδιά,επειδή θεωρούμε οτι το κρουστό είναι ένα πολύ δυναμικό όργανο για την εφηβεία,η μπάντα αυτή θα παίζει στην περιοχή,σε πλατείες, στη σκάλα καθώς είμαστε παραθαλάσσιος Δήμος και αλλού. ΄Εχουμε βρεί δάσκαλο πολύ έμπειρο ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί ομάδα 20 εφήβων.΄Ομως για να συντηρήσουμε την ομάδα αυτή, μας χρειάζονται 200 ευρώ το μήνα, καθώς και χρήματα για να αγοράσουμε τα όργανα.
Ψάχνουμε λοιπόν χορηγούς, ευαίσθητους ανθρώπους που επιθυμούν να μας στηρίξουν.
Στην ομάδα μας εκπροσωπούμε 4 φορείς 1)Το Δήμο Θερμαϊκού 2)την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων (Ε.Π.Α.Θ) (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου-Υπουργείο Δικαιοσύνης) 3) το Σύλλογο Φίλων-Εθελοντών της ΕΠΑΘ και  την ΄Ενωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού.
Δυστυχώς όλοι αυτοί οι φορείς αδυνατούν να μας χρηματοδοτήσουν και γι αυτό αναγκαζόμαστε να στραφούμε στους κοινωνικά ευαίσθητους ανθρώπους.
                    Εκ μέρους της ομάδας του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Θερμαϊκού    
                                    ΄Ολγα Χατζηδήμου
                                      τηλ.6977011364
                                      e-mail:olgaxatz@yahoo.gr  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.