Με έγγραφό του που απευθύνεται προς όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, τους αιρετούς  αλλά και τις δημοτικές επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά να αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα θέματα και οι εισηγήσεις 8 μέρες πριν από την κάθε συνεδρίαση του ΔΣ. Σκοπός της συγκεκριμένης εντολής - οδηγίας είναι η συγκέντρωση όλου του υλικού της κάθε συνεδρίασης έγκαιρα και με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να κατορθώνεται να διαβιβάζονται οι εισηγήσεις και τα συνοδευτικά έγγραφα με τον ίδιο τρόπο (με μέηλ) στους δημοτικούς συμβούλους. Έτσι θα εξοικονομείται χαρτί και θα λειτουργεί αποδοτικότερα η υπηρεσία.

Θετική η προσπάθεια που καταβάλλεται από την διοίκηση. Κάπως αισιόδοξη κρίνεται από γνωρίζοντες τις διαδικασίες η προθεσμία των 8 ημερών με δεδομένη τον μη ορισμό τακτικών ημερομηνιών συνεδριάσεων.

Γιατί να μην ανεβαίνουν τα σχετικά έγγραφα κι οι εισηγήσεις στο διαδίκτυο για πλήρη διαφάνεια κ Πρόεδρε; Αφού όλα είναι δημόσια έγγραφα και αφορούν τη χρησή διακυβέρνηση των συμφερόντων του δήμου. Υπάρχουν τρόποι να ανεβαίνουν όλα θέματα μαζί με την ΗΔ, να συμπεριλαμβάνονται και τα αναγκαία λινκ για τα συνοδευτικά θέματα και να παραμένουν κλειστά όσα ενδεχόμενα θα πρέπει να διασφαλιστούν.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πέρασαν δύο μήνες ,για να ετοιμάσει ένα έγγραφο ο Πρόεδρας. Αντανακλαστικά ακακίας ,και ταχύτητα βραδύποδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.