Με δελτίο τύπου η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού μας πληροφορεί πως οδεύει προς το τέλος του ο γολγοθάς με τα βεβαιωθέντα πρόστιμα από τα "τσαρδάκια", που είχε  φορτωθεί  ο καλλικρατικός δήμος ως κληρονομιά του καποδιστριακού της Μηχανιώνας.

Σύμφωνα μ' αυτό η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ζήτησε από την αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας Θέρμης βάσει του ν. 4178/13 να προβεί σε διαγραφή των προστίμων για τις αυθαίρετες κατασκευές της Ν. Μηχανιώνας δεδομένου ότι αυτές δηλώθηκαν ως τέτοιες.

Σε απάντηση της η Διεύθυνση Πολεοδομίας Θέρμης γνωστοποίησε τον Δήμο Θερμαϊκού ότι έχει ήδη ζητήσει από την αρμόδια ΔΟΥ Καλαμαριάς να της γνωρίσει το ανεξόφλητο υπόλοιπο των προστίμων που επιβλήθηκαν στο δήμο Θερμαϊκού και βεβαιώθηκαν στους χρηματικούς καταλόγους με 21 πράξεις των ετών 2007 και 2011, προκειμένου να προβεί στη διαγραφή τους.

Με βάση των παραπάνω προκύπτει ένα ερώτημα που αφήνεται αναπάντητο:

Τα πρόστιμα που ήδη έχουν καταβληθεί και υπολογίζονται περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ, θα επιστραφούν στον Δήμο, ή τουλάχιστον θα συμψηφιστούν με άλλες οφειλές;

Όχι τίποτα ... για να ξέρουμε αν και πόσο θα μας κοστίσει τελικά (ακόμα κι αν τελεσφορήσει θετικά σύμφωνα με το δελτίο τύπου η υπόθεση) η "γαλαντομία" των πρώην διοικήσεων Μηχανιώνας ή και η καθυστέρηση της έγκαιρης αντιμετώπισης του ζητήματος από την προηγούμενη διοίκηση Θερμαϊκου.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των προστίμων ήταν 2,4 εκατ. ευρώ, που με τις προσαυξήσεις φτάνει στα 4,6 εκατ. ευρώ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.