Οι τοπικές κοινωνίες και οι συλλογικότητες του Θερμαϊκού, δια στόματος του κεντρικού ομιλητή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά των νόμιμων και παράνομων κεραιών στην Επανομή, δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει η δημοτική αρχή με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να οδηγήσουν στην τοποθέτηση πολλών μικρών κεραιών χαμηλής ισχύος, ώστε η ακτινοβολία να είναι σε πολύ χαμηλά, αβλαβή επίπεδα. Προφανώς και επιθυμούν την απομάκρυνση των γιγαντοκεραιών από ευπαθείς χώρους (δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία κλπ) και ιδιαίτερα παλεύουν για την κατεδάφιση των παράνομων κεραιοσυστημάτων, που "ψήνουν" μαθητές και νήπια. Άλλωστε το σύνθημα στο κεντρικό πανό διατράνωνε "ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ".



Δεν αποτελεί όμως λύση όπως εξήγησε ο ομιλητής, εκπρόσωπος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ κ. Κώστας Λυκεσάς, ΑΠΛΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ σε λίγο μακρινότερα οικόπεδα (ιδιωτικά ή παραχωρηθέντα από τον Δήμο) γιατί τότε οι εταιρίες θα αυξήσουν την ένταση της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, οπότε θα παραμείνει το ίδιο πρόβλημα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και όλους τους κατοίκους.
Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Επανομής κάλεσε τη δημοτική αρχή να σταθεί διεκδικητικά, με κινηματικούς όρους, όπως είπε, απέναντι στο πρόβλημα, το οποίο δεν λύνεται μόνο με διαβουλεύσεις με τις εταιρίες. 




Στην σημαντική πρωτοβουλία των συλλογικοτήτων που διοργάνωσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας δυστυχώς δεν παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι, που είτε δεν θεωρούν ιδιαίτερα βλαπτικές τις επιπτώσεις από τον ηλεκτρομαγνητικό "βομβαρδισμό" για την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, είτε έχουν συνηθίσει να λειτουργούν "δι' αντιπροσώπων" πιστεύοντας ότι οι "μόνιμοι" κινηματικοί ενεργοί πολίτες αποτελούν εγγύηση για την δημοσιοποίηση και επίλυση του προβλήματος.
Θα πρέπει κατά την ταπεινή μας γνώμη οι αξιότιμοι συμπολίτες μας να εμπεδώσουν επιτέλους ότι για ζητήματα που αφορούν την υγεία, την ποιότητα της ζωής, την καθημερινότητα (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) θα πρέπει να στερηθούν για λίγο την ασφάλεια και την ζεστασιά του καναπέ τους και να αρθρώσουν ανάλογες πρωτοβουλίες κατοίκων.



Από τα παραλειπόμενα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Λακούβας (καθημερινότητας ήθελα να πω) κ. Φεστερίδη να αποπροσανατολίσει την εκδήλωση σε ήσσονος σημασίας δημοσίευμα. Η έντονη συζήτηση που επακολούθησε με τον παρόντα δήμαρχο κ. Μαυρομάτη, τον επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" κ. Κουζινόπουλο αλλά και κατοίκους αποκάλυψε ότι στην πραγματοποιηθείσα συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας οι τελευταίοι αρνήθηκαν την λύση με την τοποθέτηση πολλών κεραιών χαμηλής ισχύος επικαλούμενοι το υψηλό κόστος εγκατάστασής τους.
Απαίτηση των κατοίκων αλλά και του κ. Κουζινόπουλου ήταν η επιμονή στην υιοθέτηση της μόνης ικανοποιητικής λύσης, που άλλωστε εφαρμόζεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.