Για τους ντόπιους και τους γνώστες ήταν αναμενόμενα τα προβλήματα στην υδροδότησητου παλιού δήμου Θερμαϊκού. Και αυτό γιατί, χωρίς να θέλουμε να ακυρώσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ΔΕΥΑΘ, όσες νέες γεωτρήσεις κι αν γίνουν δεν θα μορέσουν να λύσουν το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και οριστικά αν δεν υπάρξει μια ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΔΑΤΟΣ από περιοχές που προσφέρουν επάρκεια και καλής ποιότητας νερού. Γιατί ο δήμος Θερμαικού μεγάλωσε και το καλοκαίρι διπλασιάζει, με τους επισκέπτες, τις ανάγκες του.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι ( προχθές της Περαίας και των Επιβατών) σήμερα της Αγίας Τριάδας είδαν τις βρύσες των σπιτιών τους να στερεύουν για περισσότερο από 10ωρο. Δεχθήκαμε πολλές διαμαρτυρίες με μεηλ και τηλεφωνήματα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Άγγελο Σαμακοβλή, μας πληροφόρησε πως η σημερινή διακοπή στην Αγία Τριάδα οφείλεται σε μεγάλη βλάβη στην αντλία (κάηκε) της γεώτρησης η οποία αποκαταστάθηκε μετά τις 8 το απόγευμα χωρίς όμως μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται η ανάρτηση να υπάρχει κανονική ροή. Ο κ. Σαμακοβλής δεν μας απέκρυψε πως οι παροχές υδροδότησης βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Όταν τον ρωτήσαμε για την αντίστοιχη διακοπή στην Περαία μας πληροφόρησε ότι οφείλεται στο ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο γεωτρήσεις στον Μπαξέ (υφαλμύρωση) και αναγκάστηκε να "δώσει" το νερό της μιας γεώτρησης στους Ν.Επιβάτες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Σύστησε στους κατοίκους να φροντίσουν για λιγότερη κατανάλωση, χωρίς σπατάλη σε ποτίσματα κήπων κλπ.
Αναμένεται να τεθεί στο σύστημα μια νέα γεώτρηση στην Αγία Τριάδα, ίσως και την ερχόμενη βδομάδα, αν πραγματοποιηθεί η σύνδεση με την ΔΕΗ. 

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε κακόβουλη κριτική όμως είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε τις μεγάλες διαφημιστικές καταχωρήσεις της ΔΕΥΑΘ (όπως και άλλων  δημοτικών εταιριών) προς φιλικά ( και όχι) έντυπα  που μας καθησύχαζαν από τον χειμώνα πως θα υπάρχει πλήρης επάρκεια νερού στον Θερμαϊκό. Διαβεβαίωση που μάλλον εξαντλείται ως ευσεβής πόθος των διοικούντων .....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.