Δημόσιο διαγωνισμό για τη φιλοτέχνηση ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος, προκήρυξε ο Δήμος Θερμαϊκού, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προχωρώντας και στη σύνταξη σχετικής διακήρυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε επιτροπή διαγωνισμού για την επιλογή του καταλληλότερου σήματος.

Στην επιτροπή μετέχουν ο  δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης ως Πρόεδρος και ως μέλη οι: Σπύρος Κουζινόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Θερμαϊκού, Θεοχάρης Παζαράς, Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., Γεώργιος Τσακίρης, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και Γιάννης Καψιδάκης, Εικαστικός – χαράκτης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική διακήρυξη που εκδόθηκε:
«Ο Δήμος Θερμαϊκού προτίθεται να αλλάξει το δηλωτικό σήμα του, δημιουργώντας ένα νέο, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει δηλωτικά και ιστορικά στοιχεία από τους τρεις συνενωμένους Δήμους (Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής), απεικονίζοντας στοιχεία από τον καθένα σε αρμονία μεταξύ τους.
Προθεσμία υποβολής των προτάσεων Η προθεσμία λήξης υποβολής των προτάσεων ορίζεται σε εξήντα (60) ημέρες από την τελευταία δημοσίευση της περιληπτικής προκήρυξης του διαγωνισμού στον ημερήσιο τύπο, δηλαδή έως 30/09/2015
Οι προτάσεις θα υποβάλλονται στο Δημοτικό κατάστημα Μ. Αλεξάνδρου 2, στη Περαία , στη δημοτική υπάλληλο κα. Ελένη Καραγάτσογλου, τηλ. Επικοινωνίας 2392330037 fax. : 2392022368

Όροι συμμετοχής προδιαγραφές
Το λογότυπο θα πρέπει: Να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, όπως ορίζεται στον Περί του Δικαιώματος Πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα» (ΦΕΚ Α 25/4.3.1993). Να αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόημα της εικόνας. Να προσελκύει την προσοχή του εν δυνάμει επισκέπτη. Να μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Να διατίθεται σε δύο εκδοχές σε ξενόγλωσση εκδοχή και Ελληνική εκδοχή. Να είναι αναγνωρίσιμο , επιδεκτικό σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του δύναμη, καθώς και το λειτουργικό στη χρήση του ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε μορφή (π.χ. Σημαία, πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας κλπ). Να συνοδεύεται και με ανάλογο κείμενο αιτιολογίας/επεξήγησης της σύλληψης της ιδέας από τον δημιουργό. Να παραδοθεί ψηφιακά, σε διάσταση Α4, σε ανάλυση 300 dpi, σε κλειστό αρχείο jpg. Να παραδοθεί τυπωμένο σε λευκό χαρτί Α4, σε ασπρόμαυρή και έγχρωμη εκτύπωση.
Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει από τη πενταμελή επιτροπή του Δήμου Θερμαϊκού. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι δύο (2) προτάσεις. Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά σε αρχείο jpg στο emailmayor@thermaikos.gr ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση (Δήμος Θερμαϊκού, Μ. Αλεξάνδρου 2, Περαία 57019). Εξωτερικά του φακέλου να αναφέρεται «Πρόταση για την επιλογή δηλωτικού σήματος του Δήμου Θερμαϊκού», παραθέτοντας και τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου. Δεν υπάρχει περιορισμός σε ότι αφορά τους συμμετέχοντες. Εξαιρούνται μόνο τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Ο Δήμος Θερμαϊκού θα κατέχει την αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία της υιοθετημένης πρότασης. Η αποστολή πρότασης συνεπάγεται και την πλήρη αποδοχή όλων των προαναφερόμενων όρων από πλευράς συμμετεχόντων.

 Έπαθλο-Βραβείο

Στο νικητή - νικήτρια του διαγωνισμού για την επικρατέστερη πρόταση, θα απονεμηθεί ειδικός έγγραφος τίτλος. Η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου και η απονομή του τίτλου θα γίνουν σε ειδική τελετή, στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα. Τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων του διαγωνισμού θα αναφερθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.