Ο κατήφορος της ταπείνωσης και του εξευτελισμού της χώρας μετά την συνθηκολόγηση Τσίπρα στους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους όρια δεν έχει.

Δεν φτάνει η κατ' επιταγή και εκτός διαδικασιών ψήφιση των προαπαιτούμενων από την Βουλή που έχει μεταβληθεί σε ενεργούμενο των πιστωτών - παρά την αντίσταση της Προέδρου της κ. Κωνσταντοπούλου - σε ιταμές προκλήσεις έχει αποδοθεί το ΔΝΤ θέλοντας να εξευτελίσει πλήρως την Συριζανέλ κυβέρνηση και φυσικά την Ελλάδα.

Αρχικά υπήρξε απαίτηση του Ταμείου να αποσταλεί από την ελληνική κυβέρνηση αίτημα-πρόσκληση προς το ΔΝΤ με το οποίο να παρακαλούν για την έλευση των εκπροσώπων του. Άλλως δεν θα ερχόταν στην Αθήνα, όπως διαμήνυσαν. Παράλληλα και οι δύο άλλοι της τρόικας (θεσμοί ακόμα τους λένε οι ρεφορμιστές ;;;) ανακοίνωσαν πως δεν θα στέλναν τους ελεγκτές τους αν δεν είχε διευθετηθεί η έλευση του ΔΝΤ.

Δηλαδή δεν φτάνει που έγινε γυριστή, κι από εκεί που συνομιλούσαμε με το Brussel group στις Βρυξέλλες έρχονται σούμπιτοι και θρασύτατοι στην Αθήνα θέλουν και επίσημη πρόσκληση, τα καρτάλια.

Η Ελλάδα φυσικά ενέδωσε (ευρώ πάσει θυσία λέει τώρα η Πρώτη Φορά Αριστερα) και με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς την Κριστίν Λαγκάρντ ζητήθηκε με μεγάλη ευγένεια και αβρότητα η συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας.

Μετά από αυτό έχουμε και δεύτερη σφαλιάρα ταπείνωσης της χώρας από το ΔΝΤ.

Η τραγελαφική κατάσταση που εκτυλίσσεται αφορά τον τόπο διαμονής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ που θα καταφθάσει στη χώρα αλλά και η δικαιοδοσία που θα έχει η αντιπροσωπεία αυτή στην επιθεώρηση των υπουργείων και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Και ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως όλα «επιμέρους θέματα έχουν λυθεί», εντούτοις και κατά το ΔΝΤ αυτά φαίνεται πως δεν έχουν επιλυθεί.

Έτσι η επικεφαλής της αντιπροσωπείας το «μαύρο κοράκι» ή γνωστότερη ως «Δρακουλέσκου» η διαβόητη δηλαδή Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου, αίφνης από σήμερα το απόγευμα φέρεται να εγείρει νέους σοβαρούς όρους για την άφιξή της στην Ελλάδα, λέγοντας πως πρόκειται να έρθει στην Αθήνα εάν αυτοί δεν ικανοποιηθούν.

Έτσι και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η Βελκουλέσκου βρίσκεται ακόμη στην Ουάσιγκτον και δεν έχει λάβει εντολή για αναχώρηση αν δεν ρυθμιστούν τα θέματα της διαμονής και του τόπου των συναντήσεων, που θα έχει στην Αθήνα.

Αν και τα τεχνικά κλιμάκια πρόκειται να έχουν έρθει μέχρι την Τετάρτη, τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται, η «Δρακουλέσκου» ζητά ορθάνοικτες τις πόρτες των υπουργείων, με άλλα λόγια να μπορεί είτε η ίδια είτε η ομάδα της να κάνουν επιδρομές σε όποιο υπουργείο επιλέγουν, επιδρομές άνευ προειδοποίησης, ελέγχοντας υπουργούς και στοιχεία.

Η ανεπίσημη δικαιολογία που διαμηνύεται από το ΔΝΤ για την απαίτηση αυτή είναι πως τάχα πρέπει να γνωρίζουν τους υπουργούς που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα. “Δεν γνωρίζουμε καν τα πρόσωπά τους”, φέρεται να είπε ένα εξ αυτών.

Με άλλα λόγια το ΔΝΤ ενδιαφέρεται για να δει από κοντά την κυβέρνηση και να δει βέβαια εάν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι του γούστου τους ή όχι!

Αυτό πρακτικά λένε.

Ταυτόχρονα λένε πως για να έρθει η επικεφαλής της ομάδας η Βελκουλέσκου –η οποία βέβαια δεν κινείται αυτοβούλως από αλλού παίρνει τις εντολές- θα πρέπει να έχει πλήρη και απόλυτη αρμοδιότητα στον έλεγχο των οικονομικών του κράτους υποβάλλοντας και το ανθρώπινο δυναμικό των υπουργείων σε οποιοδήποτε εξευτελιστικές διαδικασίες τις οποίες αυτή μπορεί να θεωρήσει ως… προαπαιτούμενα.

Εν ολίγοις το ΔΝΤ στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα εάν δεν αποκτήσουμε πλήρη πρόσβαση και παντού.

Την ίδια ώρα συνεχίζει τις ιστορίες περί βιωσιμότητας του χρέους, λέγοντας πως δεν μπορεί να μετάσχει σε ένα πρόγραμμα εάν αυτό δεν αποδειχθεί βιώσιμο.

Και φυσικά εδώ μας «δουλεύουν» σε πλήρη συντονισμό με τον ESM καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο. Μα πώς να γίνει βιώσιμο εάν δεν απομοιωθεί πρώτα, ανταπαντά η κυβέρνηση, κάτι όμως που απορρίπτουν οι Ευρωπαίοι. Και φυσικά ο τραγέλαφος και η ξεφτίλα συνεχίζεται.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.