Δύο μεγάλοι θεατρικοί συγγραφείς ανταμώνουν στην παράσταση «Μονολογώντας κι ερμηνεύοντας» που ανεβάζει, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 20:30, το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης «Οραματιστές» στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Δύο μονόπρακτα του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Ντάριο Φο αρθρώνουν την παράσταση που εντάσσεται στο Θεατρικό Φθινόπωρο 2015 και μπορούν να χαρούν οι θεατρόφιλοι της περιοχής μας με γενική είσοδο 3 €.
Η σκηνοθεσία είναι του Θεόφιλου Λάλου, τη σκηνογραφική επιμέλεια έχει η Μαρία Καβαλιώτη και την ηχοφωτιστική κάλυψη επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Μόσχου.


Λίγα λόγια...

Μια παράσταση βασισμένη σε δύο μο­νόπρακτα μεγάλων συγγραφέων της πα­γκόσμιας δραματουργίας. Στην «Εβραία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι ο φόβος, συναίσθημα που καλλιεργούν συνειδητά φασιστικά καθε­στώτα και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ναζιστικό καθεστώς της χιτλερικής Γερμανίας. Ενώ στο «Ξύπνημα» ο Ντάριο Φo και η Φράνκα Ράμε τεχνίτες της δια­κωμώδησης, μ’ έναν συμβολικό τίτλο σ’ αυτό το μονόπρακτο, καταγράφουν την αγωνία μιας εργαζόμενης, παντρεμένης γυναίκας να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της.

Παίζουν :
Σμαρώ Τσιφουτίδου, Στέργι­ος Κωνσταντζίκης, Κατερίνα Γιάμπαστου, Άννα Ιακώβου, Παναγιώτα Καρροπούλου, Κωνσταντίνα Κοψίδου, Ειρήνη Κούτρα, Κατερίνα Σεργιάνη, Κωνσταντίνα Ντισλή, Δήμητρα Μαυρίδου, Χρύσα Βίγγλη, Μαρία Μιχαηλίδου, Σοφία Τσούνταλη, Γρηγόρης Σούγγαρης.

*** Μετά την παράσταση της Κυριακής 15 Νοεμβρίου το θεατρόφιλο κοινό μπορεί στις 22:30 να απολαύσει τη θεατρική παράσταση «Tango Bar» του Περικλή Κοροβέση παιγμένη στο φυσικό της χώρο.  Coffee Brothers | Ελ. Βενιζέλου 12 | Θέρμη | Τ.: 2310 805 885


Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου: Θεόφιλος Λάλος
Επιμέλεια έντυπου υλικού: Σοφία Ιεροδιακόνου
Πληροφορίες  στη Γραμματεία του Π.Κ.Θ. 

Τηλ:  2310 461 655  |  2310 463 423
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.