Από τη δικηγόρο Στέλλα Βαλάνη-Ντολοπούλου και τους συνεργάτες της


Ο καταναλωτής δεν είναι απροστάτευτος. Δεν χάνει τα ανθρώπινα δικαιώματά του, αντίθετα μάλιστα, μπορεί να σώσει την περιουσία του και κυριολεκτικά να σωθεί και ο ίδιος, απέναντι στα χρέη που τον βαραίνουν και το κυνήγι των τραπεζών.
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ή όσο κι αν πριν από μερικά χρόνια, ήταν ταμπού να μιλήσουμε για χρέη σε τράπεζες, ανεξόφλητα -πιο γνωστά ως “κόκκινα” δάνεια- και πλειστηριασμούς, πλέον οι περισσότεροι από εμάς έχουν ένα “βάρος”. Από τη στιγμή μάλιστα, που οι νόμοι αλλάζουν σαν τα… πουκάμισα, κάποιοι θεωρούν ότι ο οικογενειάρχης που πήρε κάποτε ένα στεγαστικό δάνειο και δεν μπορεί να το εξοφλήσει, που φούσκωσε την πιστωτική του και αδυνατεί να την αποπληρώσει, ο επαγγελματίας που χρωστάει στο δημόσιο και σε προμηθευτές, δεν μπορούν να προστατευτούν.
Όλα τα παραπάνω καταρρίπτονται πλήρως και πλέον υπάρχει μία “ομπρέλα” ζωής, υπάρχουν τρόποι προστασίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίοι δίνουν το δικαίωμα σε όσους έχουν χρέη να απαλλαγούν από αυτά με απλές μάλιστα διαδικασίες.
Όλα τα παρπάνω ανέλυσε διεξοδικά το απόγευμα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου, η δικηγόρος Στέλλα Βαλάνη-Ντολοπούλου και οι συνεργάτες της,  Κατερίνα Μωράτη, Βέρα Διαμαντούδη, Μαριάννα Περίδου και Μαρία Κορομηλά.
Η ενημέρωση ήταν άκρως διαφωτιστική, έγινε ανάλυση με βάση τους νόμους για την προστασία των καταναλωτών από κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, δάνεια σε ελβετικό φράγκο, κούρεμα χρέους, ρυθμίσεις δανείων, ακυρώσεις συμβάσεων, διαγραφή οφειλών, απαλλαγή εγγυητών.
Η εκδήλωση είχε τεράστια απήχηση στον κόσμο που βρέθηκε στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου, καθώς οι ερωτήσεις έπεφταν… βροχή από πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τους τρόπους προστασίας της περιουσίας τους, αλλά και γενικά για τις διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας από εμάς, προκειμένου να απαλλαγεί από… παλιές οικονομικές “αμαρτίες”.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.