Ο βελονισμός είναι ενεργειακή ιατρική που γεννήθηκε στήν ΚΙΝΑ πριν από 4.000 χρόνια και παραμένει στην επικαιρότητα αναλοίωτος μέχρι σήμερα. Γίνεται με την τοποθέτηση μεταλλικών βελονών σε κατάλληλα σημεία ανάλογα με την πάθηση.

Ο οργανισμός μας γνωρίζει καλύτερα απο κάθε γιατρό τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση βλαπτικών καταστάσεων.Ετσι απο μόνος του κατασκευάζει αντισώματα,λεμφωκύτταρα, αντιτο-ξίνες, ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών και γενικά προσαρμόζεται ανάλογα με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει.Το μόνο που χρειάζεται είναι η απαραίτητη ενέργεια για να γίνουν όλα αυτά.

Η μείωση η ο πλεονασμός της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα ισοδυναμεί με ασθένεια.Αυτή την εξισορρόπιση εξασφαλίζει ο βελονισμός.

Επειδή η βασική ενέργεια του σώματος είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσης και η μεταλλική βελόνη ειναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού όταν τοποθετείται στο κατάλληλο σημείο βοηθάει στην είσοδο η έξοδο ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα (άρα έχουμε εξισορρόπιση, άρα υγεία).

Η βελόνη τοποθετείται σε συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με την πάθηση.
Η διαφρά Δυτικής ιατρικής και Κινέζικης είναι οτι στην μεν Δυτική π.χ.το μικρόβιο θεωρείται υπεύθυνο αίτιο μιάς κατάστασης και το καταπολεμούμε, ενώ στην Κινέζικη ενισχύουμε όλο τον οργανισμό για την θεραπεία μιάς νόσου (δρούμε ενισχυτικά στο σύνολο).

Ομως ο βελονισμός δεν είναι πανάκεια και χρειάζεται ειδική γνώση στον θεράποντα.
Ο συνδυασμός Δυτικής και Κινέζικης ιατρικής ειναι καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος θεραπείας μιάς νόσου.

Με τον βελονισμό αποφεύγονται οι παρενέργειες των φαρμάκων( και το πιό αθώο φάρμακο έχει τις περενέργειες του). Ενώ η μόνη πιθανή παρενέργεια του βελονισμού είναι να μη βοηθείσει όσο προσδοκούσαμε (μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των φαρμάκων,δεν υπάρχει υπερδοσολόγιση, δεν υπάρχει η ανεπιθύμητη ενέργεια του φαρμάκου).Αλλωστε υπάρχουν παθήσεις που ο βελονισμός δίνει πολύ καλυτερα αποτελέσματα απο ότι τα φάρμακα.

Οι βελόνες είναι μιας χρήσεως,μπαίνουν σε μικρό βάθος,δεν πονούν ιδιαίτερα, είναι πολύ λεπτές( πάχος βελόνης όσο το πάχος μιάς τρίχας και τοποθετούνται σε πολύ μικρό βάθος)
Το Υπουργείο Υγείας έχει αναγνωρίσει τον βελονισμό απο την 21/2/1980 με την574/Α4/1191 απόφαση του.

Υπάρχουν παρα πολλές φορές μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα και δεν υπάρχει τρόπος με την βελονοθεραπεία να αρρωστησει με τις βελόνες παρά μόνο να θεραπευθεί.Αλλωστε τα σημεία βελονισμού δρούν μονο οταν υπάρχει πάθηση αλλιώς είναι ανενεργά.

Κυριώτερες ενδείξεις βελονισμού είναι.Κεφαλαλγίες,ημικρανίες,παχυσαρκία,τοπικο αδυνατισμα, κυταρίτιδα,αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία,νευραλγία τριδύμου,αρθρίτιδες,αϋπνία,ακράτεια ούρων,κάπνισμα, γαστραλίες κ.λ.π.

Εχουμε μόνιμα αποτελέσματα ανάλογα με την νόσο και είναι περσσοτερο θεαματική η βελτίωση μιάς νόσου όσο γρηγορώτερα γίνει η προσέλευση στον βελονιστή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ
Ρωμανού 27 ΠΕΡΑΙΑ
23929-27075
6774034480
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.