Με βάση την Προκήρυξη Διαγωνισμού, που διενεργήθηκε σήμερα το πρωί, για την Παροχή Υπηρεσιών Σίτισης (catering) προσφύγων-μεταναστών προκύπτει ο αριθμός προσφύγων (από την Ειδομένη) που θα στεγαστεί στο Κτιριακό Συγκρότημα "COMPLEX A" και στο Κτήμα "Γ. και Γ. Κορδογιάννης και ΣΙΑ Ο.Ε." στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Όπως γίνεται αντιληπτό από την διακήρυξη, στις παλιές σιταποθήκες στα Βασιλικά στα όρια του δήμου Θέρμης, θα φιλοξενηθούν για τις επόμενες 30 μέρες (σε πρώτη φάση) 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες και ο συνολικός προϋπολογισμός για τη σίτισή τους ανέρχεται σε 528.100 ευρώ (5,87 ευρώ τη μέρα ανά άτομο με τον ΦΠΑ...). Στη συγκεκριμένη τιμή περιλαμβάνεται ημερήσιο συσσίτιο ενός ατόμου (πρωινό – γεύμα – δείπνο-εμφιαλωμένο νερό), «σύμφωνα με το πρόγραμμα τροφοδοσίας της Υπηρεσίας».

Αποδέκτης έντονων αντιδράσεων ο Θόδωρος Παπαδόπουλος

Οργή και πανδαιμόνιο επεκράτησε στο δημοτικό συμβούλιο της Θέρμης, την Δευτέρα, όπου εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν στο χώρο της συνεδρίασης και μάλιστα κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του δημάρχου, ζητώντας του να μπλοκάρει τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή. Ορισμένοι από αυτούς ζήτησαν, μάλιστα, και την παραίτηση του δημάρχου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, υπενθύμισε ότι είχε προταθεί από τον δήμο η έκταση στα Τσαΐρια για την δημιουργία χώρου φιλοξενίας, αλλά τελικά επιλέχθηκε άλλος χώρος, εκείνος της πρώην σιταποθήκης.


Στο νομό Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται 11.000 πρόσφυγες

Να αναφέρουμε πως ο συνολικός αριθμός μεταναστών σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη (με τους 3.000 των σιταποθηκών Βασιλικών) θα ανέλθει πλέον σε 11.000 άτομα. Αυτήν τη στιγμή στο νομό φιλοξενούνται 8.193 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά (1.850) και στις αποθήκες «Φέσσας» στο δήμο Ωραιόκαστρο (1.431).

Εκτός του νομού Θεσσαλονίκης ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων, 13.073 άτομα, καταγράφεται στο νομό Κιλκίς και ακολουθούν ο νομός Πιερίας με 1.893, ο νομός Ημαθίας με 1.163 και ο νομός Πέλλας με 761 άτομα.

Ειδικότερα, από τους συνολικά 53.364 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας, οι 25.083 (47% επί του συνόλου) φιλοξενούνται σε δομές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με πληροφορίες από εδώ κι εδώ

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ως κάτοικοι του δήμου Θέρμης, ζητούμε την προβολή της αντίδρασής μας σχετικά με τα hot spot που θέλουν να δημιουργήσουν στην περιοχή μας.

    Αν θέλετε, στηρίξτε την προσπάθειά μας με ενημέρωση των αναγνωστών σας.

    Η σελίδα της συντονιστικής επιτροπής μας είναι:
    https://www.facebook.com/refugee.agony/

    Αύριο Κυριακή 12 Ιουνίου στις 11 το πρωί θα γίνει διαμαρτυρία στην πλατεία του Δήμου Θέρμης
    και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 8 το βράδυ θα γίνει Λαϊκή Συνέλευση έξω από τις αποθήκες Κορδογιάννη, όπου θα εγκατασταθούν οι μετανάστες.

    Σας ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.