του ακτιβιστή

Προσφυγή καταθέτει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θερμαϊκού κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία "σταμάτησε" την έκδοση του εντύπου "Θερμαϊκός". Ενός εντύπου που συγκέντρωσε τα "πυρά"  πολλών δημοτών μιας και λειτούργησε, στα 10 τεύχη που έχουν ήδη εκδοθεί, ως προπαγανδιστική εφημερίδα της διοίκησης του Δήμου.

Ως γνωστό (πριν ακριβώς ένα μήνα) ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η απόφαση  έκδοσης ενημερωτικού προπαγανδιστικού εντύπου προβολής του Δημάρχου με το σκεπτικό πως: " "Η προβολή του έργου και των δράσεων της δημοτικής αρχής με έντυπο υλικό, δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου ούτε εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες του Δήμου ούτε, τέλος, 3 συντελεί στην εκπλήρωση των σκοπών και της αποστολής του, όπως αυτή προσδιορίζεται στο άρθρο 75 του ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων»".



Μ' αυτή την απόφασή του ο ελεγκτικός φορέας έβαλε φραγμό στην κατασπατάληση 50.000 ευρώ για λεζάντα του Δημάρχου και της Διοίκησής του.

Η διοίκηση παραδόξως εξέδωσε και 10ο φύλλο μετά την απόφαση (;) δείχνοντας την πρόθεσή της να συνεχίσει την "ενημέρωση" των δημοτών.

Η οικονομική επιτροπή παράλληλα, ως είχε δικαίωμα εντός τριάντα ημερών  προσέφυγε   κατά της απόφασης. Και αυτό ακριβώς το έκανε θεωρώντας προφανώς  επιβεβλημένη της έκδοση του εντύπου, μετά από εισήγηση του νομικού της συμβούλου, αλλά και της εμμονής λόγω της δημοσιογραφικής φιλοδοξίας του δημάρχου και των μελών της διοίκησής του.

Αναμένεται η απόφαση επί της ενστάσεως  του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.

Η απόφαση προσφυγής στη διαύγεια, εδώ  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Αν κι΄ απόφαση εβγήκε
    από την αποκεντρωμένη,
    εφημερίδα να βγάλετε εσείς
    επιμένετε σαν μαντρωμένοι

    Σε ποιον πουλάτε εξυπνάδες
    βρε αθεόφοβοι λεβέντες,
    αφήστε τις υπερβολές
    χωρίς πολλές κουβέντες

    Είπα κι΄εγώ απίθανο
    θα ήταν η έκδοση να μην γίνει,
    η εφημερίδα που των δημοτών
    το πορτοφόλι μόνο φθίνει

    Πάλι είσαι οφ σάϊντ δήμαρχε
    μαζί κι΄οι κολαούζοι,
    που εφημερίδα θέλετε
    μα η απόφαση σας τσούζει

    Περάσανε αυτά σαΐνια μου
    δεν είναι για δημότες,
    οικονομία κάνουμε πολλή
    φτάνουν πια οι αιμοδότες

    Έχουμε κρίση και βλέπουμε
    τι είναι παραφουσκωμένο,
    στα μέτρα σας είναι κι΄ αυτό
    κομμένο και ραμμένο

    Το έργο σας να επιδείξετε σαφώς
    θελήσατε με παλιοκομματίλα,
    ευρέως την καταδείξατε εδώ
    μαζί με την καμαρίλα !


    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.