του ακτιβιστή

Ο "ακτιβιστής" είναι ένα ιστολόγιο με κατοχυρωμένη την αμφίδρομη πληροφόρηση και συνεργασία με τους αναγνώστες του. Φίλοι από την Επανομή μας πληροφόρησαν για τη αιφνίδια διακοπή της συνεργασίας της "Βοήθειας στο Σπίτι" της Επανομής με το Σωματείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Γέροντα Παΐσιου που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί, προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια σε πολλές οικογένειες, ο παπα - Χρήστος από τον Τρίλοφο.

Η συνεργασία αυτή είχε ξεκινήσει πριν τρία χρόνια περίπου και βάσει αυτής λάμβαναν βοήθεια με οργανωμένο συσσίτιο 40 έως 70 συμπολίτες μας, που βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, όπως μας ενημέρωσαν οι φίλοι μας.

Από τον Δεκέμβρη όμως, λίγο πριν τις γιορτές σταμάτησε η διάθεση των προσφερόμενης βοήθειας επειδή απαγορεύτηκε η εμπλοκή, στη διακίνηση ων αγαθών, των υπαλλήλων της Βοήθεια στο Σπίτι, καθ'υπόδειξη του Δημάρχου Θερμαϊκού.

Φροντίσαμε να ερευνήσουμε ζητώντας την άποψη των πρωταγωνιστών στο θέμα αυτό:

Ο παπα - Χρήστος στον οποίο απευθυνθήκαμε αρχικά μας δήλωσε πως εξεπλάγην με την διακοπή αυτή. Επί τρία σχεδόν χρόνια χωρίς να έχει σαν Σωματείο καμμία συμμετοχή στην διανομή των αγαθών, διέθετε όσες μερίδες φαγητού του εζητούνταν από τα κορίτσια της Βοήθειας στο Σπίτι που το μοίραζαν με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας (του Δήμου) στις οικογένειες. Τη λίστα των εχόντων ανάγκη την είχαν τα κορίτσια. Εκείνος δεν είχε ανάμειξη, όπως και σε ανάλογη δράση (πιο περιορισμένη) της Βοήθειας στο Σπίτι της Περαίας.

Παραξενεύτηκε με την απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη να σταματήσει την δράση αυτή αν και είχε όπως μας είπε άριστη συνεργασία μαζί του. Μάλιστα και παλαιότερα του είχε ζητηθεί και είχε συνδράμει σε περιπτώσεις που χρειάστηκαν τη βοήθεια του Σωματείου Αλληλεγγύης του Γέροντα Παΐσιου (περίπτωση πλημμύρας στον καταυλισμό Ρομά κλπ).


Ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης παραδέχτηκε ότι με δική του εντολή σταμάτησε η συνεργασία κι αυτό έγινε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ήταν επικίνδυνο να βγαίνουν τα αυτοκίνητα του δήμου σε άλλο δήμο (Θέρμης) για να φορτώνουν με τρόφιμα. Πάντα θα μπορούσε να συμβεί ένα ατύχημα που θα μπορούσε να καταλογιστούν ευθύνες στις υπαλλήλους αλλά και στην διοίκηση του Δήμου που επιτρέπει κάτι τέτοιο. Και δεύτερον θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος για βοήθεια από τον Γέροντα Παΐσιο εφόσον οι εθελοντές του Δήμου με υπεύθυνη την κα Χαλιάπα και πολλές κυρίες της Επανομής μαγειρεύουν τρόφιμα που τις παρέχει το κοινωνικό παντοπωλείο αλλά και χορηγοί και έτσι καλύπτονται οι ανάγκες σε σίτιση των 80 περίπου εχόντων ανάγκη στην Επανομή. Παράλληλα η Βοήθεια στο Σπίτι θα μπορεί να ασχολείται με το κύριο αντικείμενό της (Νοσηλεία, βοήθεια σε εργασίες σπιτιού κλπ).

Δεν μπορέσαμε και δεν θελήσαμε να έλθουμε σε επαφή με κάποιους από τους χρήζοντες βοήθειας κι αυτό γιατί επιβεβαιώσαμε και από τις υπεύθυνες της Βοήθειας στο Σπίτι ότι οι ανάγκες τους στη σίτιση καλύπτονται πλήρως, όπως γινόταν και πριν τις γιορτές.

Δεχόμενοι ότι έτσι έχουν τα πράγματα, δημοσιοποιούμε τα παραπάνω ώστε σε περίπτωση που κάπου σφάλλουμε να λάβουμε την διαφορετική άποψη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.